-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 21

Seimo opozicija siūlo Vyriausybei tarpininkauti dėl Vilniaus vairuotojų streiko

Seimo opozicija siūlo Vyriausybei tarpininkauti dėl bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vairuotojų streiko, apsvarstyti tiesioginio valdymo galimybę.
Vilniaus viešasis transportas
Vilniaus viešasis transportas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

30 opozicijai priklausančių parlamentarų įregistravo rezoliucijos projektą, kuriuo Vyriausybė būtų kviečiama „imtis tarpininkavimo žingsnių randant greičiausią įmanomą sutarimą“ tarp profesinės sąjungos ir Vilniaus miesto savivaldybės valdomos įmonės.

Rezoliucija taip pat siūloma Vyriausybei apsvarstyti galimybę užsitęsus vairuotojų streikui dėl susidariusios situacijos įvesti tiesioginį valdymą Vilniaus miesto savivaldybėje. Opozicija rezoliuciją nori pateikti ketvirtadienį Seimo posėdyje.

Pasak jos, užsitęsęs streikas įrodo, kad Vilniaus miesto ir savivaldybės įmonės vadovai nėra pajėgūs išspręsti problemos ir susitarti su vairuotojų profsąjunga, o kelias savaites sutrikusi viešojo transporto teikimo paslauga sukelia daugybę nepatogumų ir brangiai kainuoja visiems miestiečiams.

„Akivaizdu, kad miesto vadovui susidariusi situacija nėra prioritetas, keletą metų iki streiko ir streikui tęsiantis jis taip ir nesurado laiko susitikti su vairuotojais, išgirsti jų reikalavimus ir pabandyti susitarti dėl savivaldybės darbuotojų, o ir visų miestiečių gerovės“, – opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešime cituojamas jos seniūnas Lukas Savickas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį paskelbė, kad ieškodamas išeities dėl „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų streiko konsultuosis su premjere Ingrida Šimonyte bei socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene. Anot jo, VVT streikas tampa išbandymu visai Lietuvai.

„Aš, tiesą sakant, dar galbūt konsultuosiuosi ir su premjere, ir socialinės apsaugos ir darbo ministre apie tai, nes aš puikiai matau, kad visa ši situacija tampa kaip ir Lietuvos tokiu išbandymu ir testu, nes gaunu laiškus iš kitų profesinių sąjungų, kurios man įrodinėja, kad už streiką turi apmokėti darbdavys ir tai man atrodo iš principo labai nenaudinga ir pakirsti nei daugiau nei mažiau – visuomenės pamatus“, – trečiadienį LRT radijui sakė R.Šimašius.

Nuo gruodžio 5-osios vykstant VVT darbuotojų streikui bendrovės vadovybė ir profesinė sąjunga neranda bendro sutarimo dėl jo nutraukimo sąlygų, o pastarosiomis derybų dienomis iškilo streikuojančių darbuotojų atlyginimo klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius