-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 22

Seimo pirmininkės patarėju tapo Lukas Kornelijus Vaičiakas

Nuo pirmadienio, balandžio 25 d., Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen patarėjo ryšiams su bendruomenėmis, jaunimu ir nevyriausybiniu sektoriumi pareigas pradės eiti Lukas Kornelijus Vaičiakas, rašoma pranešime spaudai.
Lukas Kornelijus Vaičiakas
Lukas Kornelijus Vaičiakas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pastaraisiais metais su Luku teko daug diskutuoti ir bendradarbiauti sprendžiant jaunimui tenkančius iššūkius. Jo aktyvumas, kritinis mąstymas, entuziazmas ir patirtis vadovaujant įvairioms organizacijoms bei projektams tikrai pasitarnaus glaudesniam jaunimo ir politikų bendradarbiavimui, padės siekti teigiamų jaunimo politikos pokyčių“, – pristatydama naują patarėją sako V.Čmilytė-Nielsen.

L.K.Vaičiakas Vilniaus universitete įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Jau mokydamasis Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijoje tapo mokinių prezidentu, skautu, „Eurodesk Lietuva“ savanoriu, iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ koordinatoriumi.

Taip pat buvo Tarpžinybinės vaiko gerovės tarybos prie Vyriausybės, Nacionalinės pažangos programos 2021–2023 rengimo, Lietuvos nacionalinės UNESCO ir kitų komisijų narys. Vadovavo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybai, Europos studentų teisininkų asociacijos (ELSA) Vilniaus padaliniui, Jaunimo reikalų tarybai ir kt. Naujasis Seimo Pirmininkės patarėjas apdovanotas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos „Gerumo žvaigžde“, Lietuvos skautijos ordinu „Už nuopelnus“ bei Petro Vileišio vardine nominacija ir stipendija už jaunimo savanorystės skatinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius