-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Seimo pirmininko sekretoriatui vadovaus politikos mokslų daktarė Gintarė Žukaitė

Seimo pirmininko sekretoriatui vadovaus politikos mokslų daktarė, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanė Gintarė Žukaitė, antradienį pranešė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Gintarė Žukaitė
Gintarė Žukaitė / Jono Petronio/VDU nuotr.

„Sekretoriatui vadovaus daktarė docentė Gintarė Žukaitė“, – antradienį portalo delfi.lt konferencijoje pristatydamas savo komandą sakė V.Pranckietis.

Pati G.Žukaitė BNS taip pat patvirtino dirbsianti Seimo pirmininko komandoje.

„Dirbsiu, taip“, – paklausta apie šias pareigas sakė politologė.

Į Seimo pirmininko komandą ji teigia buvusi rekomenduota, tačiau kas rekomendavo ją Seimo pirmininkui teigė nežinanti.

Ji sakė, kad Seimo pirmininko V.Pranckiečio asmeniškai nepažįstanti, jokiai partijai taip pat nepriklausanti. Į Seimo pirmininko komandą ji teigia buvusi rekomenduota, tačiau kas rekomendavo ją Seimo pirmininkui teigė nežinanti. Pasiūlymą imtis naujų pareigų G.Žukaitė sakė priėmusi, nes norėjo save išbandyti naujoje veikloje.

Jokių ryšių su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga nei anksčiau, nei dabar G.Žukaitė sakė neturinti.

„Norėjau išmėginti save truputį kitame amplua, pamėginti susidoroti su naujais iššūkiais ir manau, kad tai galėčiau padaryti. Turiu organizacinės patirties, žinau politikos teoriją, bus įdomu pasižiūrėti, kaip ji iš tiesų veikia praktikoje“, – sakė ji.

G.Žukaitė 2007 metais baigė politikos mokslų bakalauro studijas, 2009 metais Tarptautinių santykių ir diplomatijos magistrantūros studijas Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete. 2010 metais Mykolo Romerio universitete įgijo viešojo administravimo magistro laipsnį. 2015 metais Vytauto Didžiojo universitete apgynė daktaro disertaciją politikos mokslų kryptyje.

G.Žukaitės mokslinių interesų kryptys – žmogaus teisės, Lotynų Amerikos regiono studijos, socialiniai judėjimai. Nors jos akademiniai interesai labiau susiję su tarptautiniais santykiais, G.Žukaitė sako dirbdama prodekane įgavusi pakankamai vadovavimo ir darbo koordinavimo patirties, kurią tikisi panaudoti ir dirbdama Seimo pirmininko komandoje.

„Mano sritis yra tarptautiniai santykiai ir visiškai kitas regionas nei Europa ar Lietuva, tačiau manau, kad turiu pakankamai žinių dirbti ir su vidaus politikos klausimais. Dirbu toje srityje jau seniai ir mokslus būtent politikos srities pabaigiau. Todėl manau, kad tam tikrai turiu pakankamai kompetencijų ir gebėjimų. Juo labiau, kad savo veiklą kabinete įsivaizduoju kaip organizacinę ir koordinacinę, ką tikrai gebu daryti“, – sakė ji.

Naująsias pareigas G.Žukaitė pradės nuo gruodžio 1 dienos. Lapkričio pabaigoje ji paliks prodekanės pareigas universitete, tačiau planuoja neatsisakyti paskaitų ir likti dirbti dėstytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius