Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 08

Gediminas Kirkilas: „Kandidatai į teisingumo ministrus visuomenei žinomi žmonės“

Seimo Socialdemokratų darbo frakcija ketvirtadienį tarsis dėl galimų kandidatų į teisingumo ministrus, iš šių pareigų atsistatydinus Mildai Vainiutei. Frakcijos atstovas Gediminas Kirkilas sako, kad yra keli kandidatai, patyrę, gerai visuomenei žinomi žmonės.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Kirkilas 15min ketvirtadienį ryte sakė, kad frakcija turi kelis kandidatus, kurių pavardės žinomos premjerui, taip pat ir visuomenei.

Klausiamas, ar tie kandidatai partiniai, G.Kirkilas priminė, kad frakcija kol kas partijos nėra sukūrusi, tačiau patvirtino, kad kandidatai turi patirties politikoje, yra teisininkai.

„Visuomenei žinomi“, – tarstelėjo jis.

Klausiamas, ar delfi.lt realiausiu kandidatu įvardintas dabartinis S.Skvernelio patarėjas teisės ir teisėsaugos klausimais Donatas Matuiza gali tapti ministru siūlomas, G.Kirkilas ištarė: „Nemanau“.

Po prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos šią savaitę atsistatydinus M.Vainiutei, Socialdemokratų darbo frakcija paskelbė į šią vietą siūlysianti savo kandidatą.

Premjeras Saulius Skvernelis yra patvirtinęs, kad būsimo teisingumo ministro ieškos su koalicijos partneriais, Socialdemokratų darbo frakcijos atstovais.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė šią savaitę pareiškė, kad M.Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

Taip prezidentė reagavo į Teisingumo ministerijos audito darbuotojos Rasos Kazėnienės pranešimą, kad viceministras Raimondas Bakšys girdint ministrei priešinosi iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. R.Bakšys kaltinimus neigė, bet atsistatydino.

M.Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija, kai dar priklausė valdančiajai koalicijai.

Vyriausybės narius ministro pirmininko teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius