-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 28

Seimo vadovė Liublianoje dalyvaus Europos parlamentų pirmininkų konferencijoje

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujama delegacija pirmadienį išvyksta į Slovėnijos sostinę Liublianą, kur dalyvaus Europos parlamentų pirmininkų konferencijoje.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Konferencijos pradžioje į Europos valstybių parlamentų pirmininkus kreipsis ir pagrindinius pranešimus pristatys Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras bei Europos Parlamento vadovė Roberta Metsola.

Bus aptartas nacionalinių parlamentų vaidmuo esant nepaprastajai padėčiai, taip pat bus kalbama apie Europos Sąjungą kaip stabilumo, saugumo ir gerovės garantą regione bei už jo ribų.

Slovėnijoje V.Čmilytė-Nielsen susitiks su Šveicarijos Nacionalinės Tarybos pirmininke Irene Kalin, antradienį numatytas Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikimas su Lenkijos Seimo pirmininke Elżbieta Witek. Seimo pirmininkė taip pat susitiks su Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkais (NB8).

Antradienio vakarą Baltijos valstybių parlamentų vadovai bendraus su Čekijos Senato pirmininku Milošu Vystrčilu.

Trečiadienį delegacijos dalyvaus Čekijos ir Baltijos valstybių diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio minėjimo renginiuose Prahoje, aplankys ir pagerbs Jano Palacho susideginimo vietą.

Vizito darbotvarkėje numatyti susitikimai su Čekijos parlamento Senato ir Atstovų rūmų pirmininkais, Čekijos premjeru, „Laisvosios Europos radijo“ generaliniu direktoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius