Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 11 23 /10:11

Seimo vadovė: sprendimas dėl apkaltos V.Gapšiui priklausys nuo Aukščiausiojo Teismo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad sprendimas dėl apkaltos parlamentarui Vytautui Gapšiui priklausys nuo to, ar Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priims jo kasacinį skundą ir bausmės vykdymas bus atidėtas.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Priklausys nuo Aukščiausiojo Teismo sprendimo, ar priims ir ar atsižvelgs į prašymą stabdyti bausmės vykdymą. Šito dabar numatyti neįmanoma“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė parlamento vadovė.

Apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) korupcijos byloje.

V.Gapšiui buvo skirta puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė. Jis, kaip ir Darbo partija, buvo nuteistas dėl kyšio ėmimo iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir prekybos poveikiu.

Kyšiais pripažinta „MG Grupei“ priklausančių televizijų padaryta nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Anot teisėsaugos, už 27,1 tūkst. eurų vertės kyšį V.Gapšys veikė „MG Grupės“ naudai.

Pats Darbo partijos frakcijos atstovas sako kol kas nesitraukiantis iš Seimo ir penktadienį žada pateikti kasacinį skundą dėl bausmės vykdymo stabdymo.

Savo ruožtu V.Čmilytė-Nielsen taip pat teigė, kad apkaltos procedūrai pradėti, visų pirmą, reiktų gauti teismo nuosprendį. Tačiau jo Seimas dar neturi.

Kitiems kaltinamiesiems byloje skirtas laisvės atėmimas, tūkstantinės baudos. Tarp nuteistųjų – ir Seimo pirmininkės vadovaujamas Liberalų sąjūdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius