Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 12

Šeimų sąjūdžio lyderiai pasmerkė riaušes prie Seimo, jų sukėlėjus vadina asocialais

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai pasmerkė antradienį prie Seimo kilusias riaušes, teigia, kad jas sukėlė asocialūs asmenys.
Mitinguotojai priartėjo prie Seimo
Mitinguotojai priartėjo prie Seimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Iš paskelbtų žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose įrašų aiškiai matyti, kad riaušes pradėjo ir vykdė asocialūs asmenys, kurie buvo organizuoti ir iš anksto tam pasiruošę“, – nurodoma ketvirtadienį išplatintame Lietuvos šeimų sąjūdžio pranešime.

„Tačiau, pritardami protesto tikslams, skelbėme apie mitingą ir kvietėme žmones jame dalyvauti. Nemažai Lietuvos šeimų sąjūdžio narių mitinge dalyvavo“, – teigiama pranešime.

Pasak jo, pareigūnai sulaikė Šeimų sąjūdžio nares Adeliną Sabaliauskaitę ir Vitoldą Račkovą, nors jos paprasčiausiai „vedė viso renginio ir po to sekusių įvykių tiesioginę transliaciją internetu“.

„Šie įrašai, kuriuose užfiksuota viskas, kas tą dieną vyko, paskelbti ir yra gera medžiaga, padedanti tyrėjams nustatyti riaušes sukėlusius asmenis ir provokatorius“, – nurodo Lietuvos šeimų sąjūdis.

Pranešime taip pat kaltinama žiniasklaida, kuri po įvykių neva pradėjo „šmeižto kampaniją“, norėdama „diskredituoti Lietuvos šeimų sąjūdį ir apkaltinti jį riaušių organizavimu“.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę į sankcionuotą mitingą prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius