-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 07

Seimui pateikti kandidatai į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą A.Driukas ir E.Tamošiūnienė

Seimui ketvirtadienį pateikti kandidatai užimti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų pareigas – šiuo metu Lietuvos apeliaciniame teisme dirbantys Artūras Driukas ir Egidija Tamošiūnienė.
Artūras Driukas, Egidija Tamošiūnienė
Artūras Driukas, Egidija Tamošiūnienė / Luko Balandžio nuotr./15min koliažas

Kandidatus į LAT teisėjus teikia prezidentas Gitanas Nausėda, gavęs tokį Teisėjų tarybos patarimą. Kandidatams prisistačius Seime, su jais susitiks pageidaujančios frakcijos, tuomet Seimas balsuos dėl teisėjų skyrimo.

Prezidentūra teikime pažymi, kad šie puikiai žinomi ir gerbiami teisėjų bendruomenės nariai yra nepriekaištingos reputacijos, pasižymi išskirtine asmenine ir profesine kompetencija, taip pat yra sukaupę solidų teisinio darbo stažą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Algis Norkūnas, Egidija Tamošiūnienė, Artūras Driukas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Algis Norkūnas, Egidija Tamošiūnienė, Artūras Driukas

A.Driukas turi daugiau kaip 36 metų teisinio darbo patirtį, jis jau yra ėjęs LAT teisėjo pareigas 1999–2003 metais, teisėjo karjeros pradžioje yra dirbęs Druskininkų miesto apylinkės teisme, buvo ilgametis Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas.

Anot Prezidentūros, A.Driukas „laikytinas vienu iš teisminės mediacijos pradininkų Lietuvoje“, penkerius metus vadovauja Teisėjų tarybos sudarytai Teisminės mediacijos komisijai, jis yra įgijęs daktaro laipsnį, dėsto Vilniaus universitete.

„Pagal turimą patirtį ir žinias, galiu pretenduoti į garbingas LAT teisėjo pareigas, esu dirbęs teisme ketverius metus, po to grįžau į Apeliacinį teismą, iš viso dirbu teisėju 26 metus, 11 metų dirbau advokatu Druskininkų mieste“, – Seimui prisistatė A.Driukas.

„Juokaudamas sakau, kad Apeliaciniame teisme bylos yra dviejų rūšių: sudėtingos ir labai sudėtingos, bet tai tiesa. Šiandien bylos Apeliaciniame teisme ateina labai kompleksinės, labai sudėtingos, ir faktų, ir teisiniais klausimais, todėl išnagrinėti bylą reikia didžiulio dėmesio ir pasirengimo“, – sakė kandidatas.

Kita kandidatė E.Tamošiūnienė turi daugiau nei 23 metus teisinio darbo patirtį, ilgą laiką dirbo advokate, nuo 2013-ųjų eina teisėjo pareigas Lietuvos apeliaciniame teisme, buvo šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė.

E.Tamošiūnienė taip pat turi daktaro laipsnį bei dėsto VU studentams, prieš daugiau nei mėnesį tapo Teisėjų tarybos nare, pirmininko pavaduotoja.

Prisistatydama Seimui E.Tamošiūnienė teigė, kad LAT teisėjo darbas „neapsiriboja tik praktikos formavimu, t. y. bylų nagrinėjimo veikla“.

„LAT teisėjas turėtų būti pavyzdys mums visiems, pavyzdys žemesnės instancijos teismų teisėjams, tiek elgesio, tiek erudicijos prasme“, – teigė kandidatė.

Šiuos kandidatus tinkamiausiais eiti LAT teisėjų pareigas pripažino Pretendentų į teisėjus atrankos komisija.

Pagal Konstituciją, LAT teisėjus prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas, patarus Teisėjų tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius