Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 21

Selemonas Paltanavičius: Dovana sau – naminis televizorius

Kalėdos – dovanų metas. Šis naudojimo ir naudotojų amžius, žinia, suformavo ir visai kitokią dovanų sampratą. Jas rūšiuojame pagal grožį, skaičiuojame pagal kainas ir pamirštame tikrąją dovanos prigimtį – teikti džiaugsmą. O džiaugsmui net pinigų nereikia. Arba – jų nebūtinai turi būti daug.
Paprastoji pilkoji zylė
Paprastoji pilkoji zylė / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Dovanas smagu gauti, tačiau ne mažiau gera jas dovanoti. Ar jau apsisprendėte, kam ir kokias dovanas dovanosite per šias Kalėdas? Suprantu, kad klausimas gali būti jau pavėluotas, nes Kalėdos čia pat. Dabar gal jau reikia pagalvoti apie save. O sau galima dovanoti ir labai brangias dovanas. Ko mums reikėtų?

Selemono Paltanavičiaus nuotr./Juodoji zylė
Selemono Paltanavičiaus nuotr./Juodoji zylė

Mums visai neblogai būtų naujas televizorius. Kokio jums reikėtų? Mažo, didelio? Rekomenduoju: pats geriausias yra jūsų virtuvės lango formato ekranas. Jis labai tinkamas, jame visi vaizdai yra natūralaus dydžio. Toks ekranas neužims vietos. Ir pats televizorius negadins akių, nespinduliuos blogos energijos, tik gerą...

VIDEO: Mėlynoji zylė

Jūs jau supratote, kad taip įrengiamas televizorius, kai už lango ar priešais jį pakabinama lesykla: joje nuo ankstaus ryto verda gyvenimas, tad paukščius galima stebėti pusryčiaujant, po to – pietaujant ir bet kada, turint laisvą minutę.

Selemono Paltanavičiaus nuotr./Didžioji zylė
Selemono Paltanavičiaus nuotr./Didžioji zylė

Apie lesyklas kalbame kasmet dar gerokai prieš žiemą: zylės jų ieško jau nuo lapkričio vidurio, tada ir reikia pradėti jaukinti paukščius, paberti šiek tiek sėklų ir suteikti viltį, kad lesykla veiks ir žiemą. Dabar aplink lesyklą esantis pulkas pastovus, kol kas jis gali pilnėti. Prie jos storėjant sniego dangai prisidės žaliukės, alksninukai, svilikai, dagiliai, juodagalvės sniegenos. Kai kada tinkamose vietose lesyklą lanko net iki 20 paukščių rūšių.

Selemono Paltanavičiaus nuotr./Karklažvirblis
Selemono Paltanavičiaus nuotr./Karklažvirblis

Taigi, kasdien pro savo langą juos visus matysite naujajame namų televizoriuje. Ar tai nauja televizoriaus idėja ir konstrukcija? Ne, taip jis veikdavo ir seniau. Tačiau pradėjęs domėtis sužinojau, kad šis televizorius yra labai populiarus. Kai kas rašė ir rašo man laiškus, pasakoja apie tokį savo namų televizorių, o kai kuriuos jo rodomų serialų „veikėjus“ yra net pavadinę vardais.

VIDEO: Kėkštas

Ar tai būtina? Jei neturite laiko, jei lekiate kasdien, iš jūsų pakaks vieno – paberti saulėgrąžų. Tačiau kai kam galimybė žiūrėti į gyvą gamtos paveikslą yra lyg gražiausia dovana. Kodėl ja nepasidalinti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius