Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 24

Seniūnė: konservatoriai naują Biudžeto komiteto pirmininką išrinks per savaitę ar dvi

Valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininką išrinks per savaitę ar dvi, sako konservatorių seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.
Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Frakcijoje šiandien buvo pagarsintas prezidiumo sprendimas ir įgaliojimas, kad frakcija turėtų deleguoti naują BFK pirmininką, galbūt kitą ar dar kitą savaitę mes apsispręsime, kad galėtų būti tas žmogus“, – ketvirtadienį BNS sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak jos, kol kas kandidatai į šias pareigas nėra numatyti: „Ne (nėra kandidatų), aš pakviečiau frakcijos kolegas siūlyti“.

TS-LKD prezidiumas trečiadienį kreipėsi į Seimo frakciją, kad deleguotų naują Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką, kai ligšiolinis vadovas Mykolas Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

M.Majauskas su Laisvės partijos nariais balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

M.Majauskas pats trauktis nei iš komiteto pirmininko pareigų, nei iš partijos neketina, jis sako tam nematantis „dalykinių argumentų“.

M.Majausko ir kito konservatoriaus Mindaugo Skritulsko elgesį dėl paramos lengvatiniam PVM tarifui prieš Vyriausybės valią kitą savaitę dar vertins TS-LKD Priežiūros komitetas.

Valdančiosios TS-LKD prezidiumas trečiadienį taip pat konstatavo, kad PVM lengvatą inicijavusi Laisvės partija pažeidė koalicijos sutartį, bet jokių veiksmų Vyriausybei vadovaujantys konservatoriai dėl to nesiims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius