Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

Sensacija virtęs „Lipton“ arbatos turinys: ten – kirmėlės ar vaisiai?

Vasarį lyg žaibais internete ėmė sklisti vaizdo įrašai, kuriuose neva užfiksuoti arbatžolėse besirangantys kirminai. Vienas per kitą internautai plėšė „Lipton“ arbatos pakelius ir šlykštėjosi nemaloniais atradimais. „Kartu su arbatžolėmis pabyra ir balti kirminai. Vaizdas šokiruojantis. Tačiau žvejams patiks“, – ironizavo 15min skaitytoja Kristina. O štai arbatos gamintojai pateikia paaiškinimą.
„Lipton“ arbatoje aptiktos „kirmėlės“
„Lipton“ arbatoje aptiktos „kirmėlės“ / Skaitytojos Kristinos nuotr.

Vasario 23 d. mergina teigia peržiūrėjusi Facebook'e paplitusį filmuką, kuriame nufilmuota, kaip išardomas „Lipton“ žalios arbatos pakelis ir kartu su arbatžolėmis pabyra balti gyvi kirminai.

„Vaizdas nemalonus ir šokiruojantis. Peržiūrėjusi, negalėjau pamiršti. Kadangi pati labai mėgstu gerti arbatą, esu smalsi ir mėgstu tikrinti faktus, išardžiau porą pakelių ir aš. Apie tai, ką pamačiau, nekalbėsiu. Tiesiog vieną dėžutę, tik nuėmusi celofaną, išmečiau iš karto, o seniau pirktų pakelių turinio nuotraukomis dalinuosi su jumis. Žvejams patiks“, – teigė Kristina.

Pasibjaurėjusių neva atrastomis kirmėlėmis „Lipton“ arbatose atsirado ir daugiau. Filmuoti „įrodymai“ pasklido internete. Tačiau „Lipton“ atstovybė Lietuvoje ramina: tai – ne kirmėlės, tai – vaisių skonio gabalėliai, priedas.

„Mes žinome apie internete paplitusius klaidingus vaizdo įrašus, kurie teigia, kad “Lipton„ arbatos pakeliuose yra kirmėlių. Iš tikrųjų tai yra maži raudonųjų vaisių skonio gabalėliai. Jei šiuos raudonuosius vaisius įdėsite į karštą vandenį, jie ištirps. Pateikiame vaizdo įrašą, kuriame tirpinami maži citrinų skonio gabalėliai (tokios pačios formos kaip ir raudonųjų vaisių skonio gabalėliai)“, – arbatos mėgėjus nuramino bendrovės „Unilever“, valdančios „Lipton“ prekės ženklą, generalinis direktorius Baltijos šalims Aleksandrs Ugorenko.

Pasak jos, „Lipton“ arbata atitinka aukščiausius kokybės standartus ir yra visiškai tinkama vartoti. Įmonė yra įsipareigojusi tiekti aukščiausios kokybės arbatą ir džiaugiasi, kad iki šiol tai atlieka be priekaištų.

VIDEO: „Lipton“ arbatoje aptinkamų „kirmėlių“ paaiškinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius