2021 04 08

Šešėlinė Vyriausybė apkaltino valdančiuosius veikimu prieš prezidentą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos šešėlinis ministrų kabinetas kreipėsi į Lietuvos krikščionių demokratų partiją (TS-LKD) ir Ingridos Šimonytės vadovaujamą Vyriausybę, ragindamas baigti politinę kovą dėl atstovavimo Lietuvai Europos Vadovų Taryboje.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šešėlinis ministrų kabinetas ragino „neieškoti kelių, kaip atimti prezidento galias ir kviečia susitelkti į esminius šiuo metu mūsų valstybei klausimus – COVID-19 pandemijos valdymą bei vakcinacijos spartinimą mūsų šalyje“.

„Mes su nerimu stebime TS-LKD bandymus vienašališkai keisti valstybės atstovavimą Europos Vadovų Taryboje, kai pasaulinės pandemijos metu valstybės ateičiai ypač svarbus visų valstybės valdžių susitelkimas“, – sako Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, TS-LKD siekis riboti Lietuvos Respublikos Prezidentui Konstitucijoje suteiktas teises spręsti pagrindinius užsienio politikos klausimus ir varžyti valstybės vadovo teises vykti į Europos Vadovų Tarybą yra nesuderinamas su Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Praėjusiame šešėlinių ministrų kabineto posėdyje buvo nuspręsta nepritarti valdančiosios koalicijos Seime inicijuojamai rinkimų sistemos reformai. Šešėlinės Vyriausybės raginama LVŽS frakcija Seime pasitraukė iš valdančiųjų darbo grupės, kuri rengia teisės aktus, keisiančius rinkimų sistemą iš esmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius