Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 18

Seule – žingsniai stiprinant Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje

Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė spalio 16–18 dienomis lankėsi Pietų Korėjoje, kur su šios šalies saugumo ir gynybos pareigūnais aptarė galimą dvišalio bendradarbiavimo stiprinimą. Daugiausiai dėmesio skirta gynybos pramonės, kibernetinio saugumo ir paramos Ukrainai klausimams, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / KAM nuotr.

Bendrus interesus G.M.Tučkutė Seule aptarė su Pietų Korėjos gynybos viceministru Taekeun Heo ir Pietų Korėjos Gynybos įsigijimų agentūros vadovu Eom Dong-hwan.

„Siekiame stiprinti Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimą gynybos srityje. Ypač daug perspektyvų matome plėtojant bendradarbiavimą gynybos pramonės ir įsigijimų srityse, tai galėtų prisidėti prie greitesnio Lietuvos gynybos pajėgumų ir gynybos pramonės stiprinimo. Randame bendrų taškų ir kibernetinio saugumo srityje, taip pat kviečiame korėjiečius prisidėti prie mūsų buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos“, – sakė G.M.Tučkutė.

Vizito Pietų Korėjoje metu viceministrė lankėsi didžiausioje Šiaurės Rytų Azijos gynybos pramonės parodoje ADEX bei dalyvavo diskusijoje apie gynybos inovacijas „Seoul Defense Dialogue“ konferencijoje.

G.M.Tučkutė turėjo ir atskirus susitikimus su Pietų Korėjos gynybos pramonės įmonėmis. Viceministrė susitiko su „Kia“ ir „Hyundai Rotem“ vadovais, iš arti susipažino su jų gaminama ginkluote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius