Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31

Šį rudenį – 713 daugiau vietų Vilniaus darželiuose

Ketvirtadienį duris atveria pirmieji nauji savivaldybės vaikų darželiai Vilniuje –  „Ąžuolas“ (Žirmūnuose) ir „Kodėlčiuko“ naujas skyrius (Laisvės pr.), į kuriuos susirinks apie 400 darželinukų. Dar trys nauji valstybiniai darželiai su daugiau kaip 300 naujų vietų atsidarys iki lapkričio 1-osios.
Sostinės vaikų daržels – „Ąžuolas“
Sostinės vaikų daržels – „Ąžuolas“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartu su švietimo klausimus kuruojančiu pavaduotoju Valdu Benkunsku apžiūrėjo 256 vietų vaikų lopšelį-darželį „Ąžuolas“ vaikams nuo 1,5 iki 7 metų.

„Džiaugiuosi, kad dar vienas duotas pažadas išpildytas – nuo šio rudens į naujai sutvarkytus savivaldybės darželius pakvietėme apie 700 vaikų. Ir tai yra papildomos vietos greta kitų naujų vietų, kurios steigiasi privačiuose darželiuose. Dabar svarbiausia, kad naujame darželyje būtų sukurta sveika emocinė aplinka – vaikai jaustųsi laimingi ir būtų ugdomi kūrybiškai,“ – pranešime cituojamas Vilniaus meras R.Šimašius.

Per nepilnus metus apie 1800 kv. m ploto pastate Žirmūnuose, kuriame anksčiau buvo įsikūręs Suaugusių mokymo centras, buvo apšiltinti išoriniai atitvarai, atnaujintos esamos ir įrengtos naujos inžinerinės sistemos, įrengta 12 grupių, salė sportui ir renginiams, virtuvė, kurioje darbuotojos pačios gamins šviežią kokybišką maistą darželinukams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

„Tai yra viena pirmųjų taip moderniai tiek viduje, tiek išorėje sutvarkytų ikimokyklinio ugdymo įstaigų. „Ąžuolo“ aplinka yra itin jauki ir šiuolaikiška, atitinkanti aukštus standartus“, – sako Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas, kuruojantis švietimo ir ugdymo klausimus.

256 vietų darželyje dirbs 60 darbuotojų. Darželį įrengė ūkio subjektų grupė – UAB „Statybų kodas“ (pagrindinis partneris), UAB „Ukmergės statyba“, UAB „Irdaiva“, UAB „Stamena“. Savivaldybė darželiui atnaujinti skyrė apie 2mln. eurų.

Šiemet į sostinės valstybinius darželius buvo pakviesta apie 8000 mažųjų vilniečių. Vilniuje vis daugiau nenaudojamų patalpų pritaikome darželiams. Renovuojant esamus savivaldybės darželius, pritaikant turimas patalpas darželiams, vien šį rudenį jau bus įkurta daugiau kaip 700 naujų vietų: 256 – „Ąžuole“, 128 – naujame „Kodėlčiuko“ skyriuje, rugsėjo pradžioje atidaromame „Gluosnyje“ – 186, iki lapkričio buvusiuose vaikų globos namuose įsikursiančiame darželyje „Žolynas“ – 123, naujoje „Lazdynėlio“grupėje – 20.


Daugiau vilniečių tėvų pasinaudoja savivaldybės teikiama 100 eurų kompensacija lankantiems privačius darželius, o privatūs darželiai pradėjo vykdyti plėtrą. 2014 metų rugsėjo 1 dieną, kol naujoji tvarka dar nebuvo įsigaliojusi, 87 privačias įstaigas lankė apie 3 tūkst. vaikų, o šių metų rugpjūtį – 104 privačiuose darželiuose ugdomi jau 4505 vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius