Sportas gyvai
2021 07 30

Šią savaitę Lietuvą pasiekė daugiau nei 185 tūkst. COVID-19 vakcinos dozių

Šią savaitę (liepos 26 – 30 d.) į Lietuvą pristatytos keturios vakcinų nuo COVID-19 ligos siuntos. Iš viso gauta 185 670 vakcinos dozių.
Naujojoje Vilnioje mobilusis vakcinacijos centras
Vakcina / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Pirmadienį (liepos 26 d.) į Lietuvą atkeliavo 106 470 „Comirnaty“ vakcinos dozių (gam. „BioNTech ir Pfizer“), trečiadienį (liepos 28 d.) – 15 600 „Spikevax“ vakcinų (gam. „Moderna“), ketvirtadienį (liepos 29 d.) – 9 600 „Janssen“ vakcinos dozių (gam. „Janssen Pharmaceutica“), penktadienį (liepos 30 d.) – 54 000 „Vaxzevria“ vakcinų (gam. „AstraZeneca“).

Gautos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms paskirstomos anksčiau pristatytos vakcinos.

Vakcinos paskirstomos savivaldybėms atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą.

Pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos gyventojai gali registruodamiesi internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808. Kiekvieną ketvirtadienį visos Lietuvos savivaldybės kviečia skiepytis be registracijos. Vakcinaciją „gyva eile“ vykdo ir Nacionalinio kraujo centro mobilūs vakcinacijos punktai. Jų turo per Lietuvą tvarkaraštį rasite ČIA.

Viena arba dviem vakcinos dozėmis Lietuvoje jau paskiepyta 1,39 mln. gyventojų arba 49,6 proc. visuomenės.

Išsamesnė vakcinacijos statistika yra pateikiama Statistikos departamento švieslentėje.

Į Lietuvą atvykus naujoms vakcinų siuntoms, informacija apie jas yra atnaujinama Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje.

Gyventojų vakcinacijos planą ir kitą aktualią informaciją apie vakcinas rasite interneto svetainėje www.koronastop.lt/vakcina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius