Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 06

Šiauliai spaudos veidrodyje: Karo atveju slėptuves atstotų mokyklos ir darželiai

Šiaulių spauda publikuoja aktualius straipsnius apie miestiečių saugumą karo atveju, nes šalyje terorizmo pavojaus lygis nuo žemiausio padidintas į žemą. Kita tema – vaikų maitinimas ugdymo įstaigose. Tvirtinama, kad dėl meniu su sveikatos specialistais jau nebesitariama.
Josipo Brozo Tito bunkeris
Josipo Brozo Tito bunkeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaulių kraštas priminė, kad Vy­riau­sy­bė pa­skel­bė nau­ją te­ro­riz­mo grės­mės ly­gį – iš žemiausio jis tapo žemu. Šiau­liuo­se so­viet­me­čiu įreng­tų slėp­tu­vių ne­bė­ra. Evakuacijos sistema keičiasi iš esmės.

Slėptuvių nė­ra. Lai­ki­nai eva­kua­ci­jai mies­te yra nu­sta­ty­ti ko­lek­ty­vi­nės ap­sau­gos sta­ti­niai. 

Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės Vie­šo­sios tvarkos ir ci­vi­li­nės sau­gos sky­riaus ve­dė­ja Vi­ta­li­ja Pe­le­nie­nė teigia, kad iš senosios sistemos yra likę sirenos ir tekstiniai pranešimai. Me­cha­ni­nių sig­na­lų yra de­šimt, akus­ti­nių – ke­tu­rio­li­ka.

Dabar žmones informacija pasieks ir tekstinėmis žinutėmis į telefonus, tačiau šią paslaugą reikia aktyvinti.

Kur eva­kuo­si­mės? Slėptuvių nė­ra. Lai­ki­nai eva­kua­ci­jai mies­te yra nu­sta­ty­ti ko­lek­ty­vi­nės ap­sau­gos sta­ti­niai. Jų Šiauliuose 34. Tai daugiau­sia mo­kyk­los, dar­že­liai. Iš vi­so tilp­tų per 18,5 tūks­tan­čio gy­ven­to­jų.

Vaikų maitinimas kabinamas nuo lubų

Etaplius.lt rašo, kad vaikai darželiuose maitinami ilgo ga­lio­ji­mo pie­nu, pie­no gė­ri­mais, kon­den­suo­tu pie­nu. Mo­kyk­los ir dar­že­liai vai­kus ga­li mai­tin­ti taip, kaip no­ri.

Svarbu neprasi­lenk­ti su svei­ka­tos apsaugos mi­nist­ro įsa­ky­mu, ku­riuo yra patvir­tin­ta maitini­mo or­ga­ni­za­vi­mo tvar­ka to­kio­se įstai­go­se.

Pernai švie­ti­mo įstai­goms leis­ta sa­vo sudary­tų val­gia­raš­čių su vi­suo­me­nės sveika­tos centro spe­cia­lis­tais ne­be­de­rin­ti. Tad didžioji da­lis lio­vė­si tar­tis su šiais spe­cia­lis­tais.

„Dau­gu­ma Šiau­lių mies­to lop­še­lių-dar­že­lių ir švie­ti­mo įstai­gų sa­vo valgiaraš­čių nebepateikia. Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės dar­buo­to­jams taip pat yra nežinoma, kaip yra mai­ti­na­mi vai­kai“, – pri­pa­žįs­ta Šiau­lių visuomenės svei­ka­tos cent­ro Vi­suo­me­nės svei­katos sau­gos sky­riaus vy­riau­sio­ji specialistė Re­na­ta Au­gie­nė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius