-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Šiauliai spaudos veidrodyje: Politinės rietenos dėl sriubos ir žaislinių rinkimų

Šiaulių spauda mirga nuo politinių intrigų. Bangas, žinoma, kelia ne politikais pasipiktinusi pilietiška visuomenė, o konkuruojantys kandidatai į miesto tarybą bei merus.
Sriuba
Sriuba / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiaulių kraštas“ rašo, kad Šiau­lių sa­vi­val­dy­bės rin­ki­mų ko­mi­si­ja su­lau­kė skun­do dėl per žie­mos šven­tę „dar­bie­čių“ vir­tos ir esą rin­kė­jams da­ly­tos sriu­bos.

Kan­di­da­tai ga­li da­ly­ti do­va­nas rin­kė­jams. Bet ne bran­ges­nes nei po 1,45 eu­ro 

Kan­di­da­tai ga­li da­ly­ti do­va­nas rin­kė­jams. Bet ne bran­ges­nes nei po 1,45 eu­ro ir tu­ri jas ati­tin­ka­mai dek­la­ruo­ti (pavyz­džiui, puode­liai, ra­šik­liai ir ki­to­kie su­ve­ny­rai su politine rek­la­ma ir kt.).

Vy­riau­sia­jai rin­ki­mų ko­mi­si­jai bu­vo apskųstas ir nau­jie­nų po­rta­las Etaplius.lt. Jis ren­gia virtua­lius rin­ki­mus, klaus­da­mas „Kas ver­tas bū­ti meru?“. Inter­ne­ti­nin­kai bal­suo­ja dėl kandida­tų į Šiau­lių me­rus, o tar­pi­niai bal­sa­vi­mo re­zul­ta­tai nuo­lat ma­to­mi.

Por­ta­lui re­ko­men­duo­ta ne­ro­dy­ti tar­pi­nių re­zul­ta­tų rin­ki­mų agi­ta­ci­jos drau­di­mo lai­ko­tar­piu (va­sa­rio 28 – ko­vo 1 die­no­mis) ir jei­gu vyks ant­ra­sis tu­ras, ko­vo 14–15 die­no­mis.

VRK pir­mi­nin­kas Ze­no­nas Vai­gaus­kas „Šiau­lių kraš­tui“ ko­men­ta­vo, jog ir so­cia­li­niuo­se tink­luo­se sklei­džia­ma in­for­ma­ci­ja, jei­gu tai yra po­li­ti­nė rek­la­ma, tu­ri bū­ti pa­žy­mė­ta.

Šiauliai neturi lyderio?

Portalas „Etaplius.lt“ skelbia interviu su istoriku Arūnu Gumuliausku. Jo nuomone, Šiauliai dabar yra politiškai sergantis miestas.

„Mūsų miestas turi 4-5 realius kandidatus, iš kurių vieno lyderio, deja, nematyti“, – Etaplius.lt teigė profesorius istorikas ir politologas A.Gumuliauskas.

Pasak politologo Arūno Gumuliausko, kiekvienas iškeltas meras siekia dar ir savo partijos ar judėjimo populiarumo.

„Kad partijos gautų daugiau rinkėjų balsų, žaidžiamas taktinis žaidimas. Jei meras gaus balsų, žinoma, gaus ir partija, tokiu būdu partija gaus vietų miesto Taryboje. Tad juokingai atrodo komentarai, kad tam tikri politikai, kandidatuodami į miesto mero postą, siekia valdžios, eina pasipinigauti ar panašiai. Tai parodo rinkėjų politinės taktikos neišmanymą“, – Etaplius.lt teigė A.Gumuliauskas.

Sukčiai su mersedesais

„Šiaulių naujienų“ redakcija sulaukė 21-erių vaikino skambučio. Vaikinas pateko į pakelės gudručio pinkles, kurios jam kainavo 20 eurų. paaiškėjo, kad sustojus padėti kitam vairuotojui, derėtų nebūti labai patikliam.

Pabėrė į saują geltono metalo grandinėlių bei žiedų.

„Vakar sustojau žmogui padėti Kelmės rajone, kelyje į Pakražantį. Stotelėje stovėjo prabangus mersedesas, o žmogus kone iššoko ant kelio. Nusprendžiau sustoti ir padėti. Žmogus kalbėjo angliškai“, – pasakoja jaunuolis.

Nelaimėlis paaiškino, kad šiam pasibaigė benzinas, o jaunuolis, paveiktas įtikinamo spektaklio, šiam atidavė 20 eurų. Pakelės aktorius sakė grąžinsiąs ir pabėrė į saują geltono metalo grandinėlių bei žiedų.

Vyras dingo lyg į vandenį, o vaikinas nunešė gautas brangenybes įvertinti meistrui. Šis pasakė, kad viską kartu sudėjus, gal ir gautųsi du eurai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius