Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 06

Šiaulių dienos prasidėjo prekeivių antplūdžiu, eismo spūstimis ir baudų lavina

Pirmą kartą Šiaulių miesto gimtadienis vyksta įvairiomis kryptimis iškasinėtame mieste. Vienu metu kartu su iškilmėmis ir renginiais pačiame įkarštyje vyksta ir įvairūs remonto darbai. Per šventes miestas prisipildė automobilių, o policija vos spėjo rašyti protokolus už draudžiamose vietose paliktus automobilius. Anksčiau šiose vietose būdavo mokamos stovėjimo vietos, o ženklas sunkiai matomas.
Šiaulių dienų ir remontų kokteilis
Šiaulių dienų ir remontų kokteilis / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Pasakiškas oras miesto šventei – bobų vasara – prasidėjo dar tikrajai nesibaigus. Tik šventės nuotaika – darbinė. Daugelis pamena, kad panašus vaizdas buvo ir gegužės mėnesį per Gatvės muzikos dieną. Tuomet organizatoriai vardan meninės idėjos vaikščiojo su statybiniais šalmais.

Tačiau šįkart – rimtas reikalas, o šalmai toli gražu ne butaforiniai. Darbininkai pluša, prekeiviai stato palapines ir dėlioja prekes, o miesto viešnios džiaugiasi, kad neapsiavė aukštakulnių.

Šimtai prekeivių įsikomponavo į remontuojamą bulvarą, smarkiai sutrikdydami ir taip komplikuotą rytinį eismą. Policija ėmėsi griežtesnių priemonių dėl miesto centrą kemšančių stovinčių automobilių.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis

Varpo gatvėje sustojo automobilis, o po sekundės jį jau fotografavo pareigūnas – ne vietoje. Žmogus bandė gintis – juk ką tik sustojo, gali važiuoti toliau?

Pareigūnas atsakė paprastai – juk ženklas būtent ir draudžia sustoti, ką vairuotojas ir padarė. O gal tuomet galima stovėti? Deja, ne – taisyklėse prie žodžio „sustoti“ skliausteliuose paminėtas ir „stovėti“.

Vairuotojas įsitikina, kad ženklas iš tiesų yra, ir liūdnas nuvažiuoja į kiemą pas kitą pareigūną, kuris rašo protokolus. Reikia pripažinti, kad šis draudžiamas ženklas stovi sunkiai pastebimoje vietoje – daugiau kaip tris metrus nutolęs nuo važiuojamosios dalies. Dėmesį blaško beveik ties juo šalia kelio esantis pėsčiųjų perėjos ženklas.

Kitas vairuotojas teiraujasi – jis čia su reikalais, mugės prekeivis, tik trumpam sustojo. Pareigūnas žvilgteli – pasirodo, šis prekeivis pastatė mašiną ant pėsčiųjų perėjos, bet nepažeidė jau minėto ženklo. Liepė tvarkingai patraukti automobilį. Sėkmingai išsisuko be baudos.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis

Visai šalia prekyvietės rekonstruojama bulvaro dalis ūžia nuo remontų. Visos tvoros apkarstytos nelogiškais įspėjamaisiais ženklais.

Vienur ryškus užrašas skelbia, kad čia yra pavojinga zona, tačiau trinkelių klojėjas atsitvėręs tik iš vienos pusės. Kažkodėl klojamos trinkelės, kurios, tikėtina, netrukus vėl bus nuimtos ir keičiamos naujomis, nes prasidės tikroji bulvaro rekonstrukcija. Tiesa, naudojamos senosios trinkelės.

Ties užkastu Rudės upeliu stipri nuotekų smarvė. Šiuo metu toje vietoje, kur buvo atidengti senoviniai tuneliai, įmontuotas paskirstymo šulinys. Čia susijungia upės vanduo ir kažkodėl labai dvokianti lietaus kanalizacija. Toliau sėkmingai teka iki Talkšos ežero.

Darbininkai, kilnojantys tvoreles, nespėja nuo jų nuimti pritvirtintų ženklų. Šioje vietoje ant apsauginės tvorelės taip pat kaba nelogiškas eismo pirmumą reguliuojantis ženklas. Galima pamanyti, kad prieš panerdamas į dvokiantį šulinį turi praleisti tą, kuris išners.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Šiaulių dienų ir remontų kokteilis

Natūralu, kad tik prekybinė Šiaulių dienų dalis vargais negalais išliko bulvare. Rekordiniai pelnai nenumatomi, tačiau vis šis tas. Tiesą sakant, gerai paieškojus, galima rasti šį tą originalesnio. Pavyzdžiui, pjaustymo lentelę su kanapių lapu ar Lietuvos siluetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius