Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 14

Šiaulių merą garsinęs kūdikio kraitelis sumenko ir prisipildė prekių iš Lenkijos

Buvo taip – prieš porą mėnesių Šiaulių meras Artūras Visockas garsiai išdalijo ką tik gimusių mažųjų šiauliečių mamoms kraitelius, kuriuose buvo reikalingiausių daiktų už 300 eurų. Ar tai priešrinkiminė reklama? Gynėsi, kad tai tiesiog geroji suomių patirtis. Kitam kraitelių pirkimui konkursą laimėjo kita įmonė ir sukomplektavo pigesnius kraitelius. Užvirė aršios diskusijos.
Naujagimio kraitelis Šiauliuose
Naujagimio kraitelis Šiauliuose

Nežiūrint į tai, kad beveik visi politikai ir visuomenės atstovai pasisakė už dovanas mamoms ir jų atžaloms, užvirė tikras informacinis karas.

Žmonės su anoniminėmis anketomis pradėjo ieškoti kompromituojančių faktų dėl kūdikio krepšelio, o kiti anonimai liaupsino merą ir pačią idėją, kartais pamiršdami, jog rašo iš to paties kompiuterio.

Anoniminiai komentarai
Anoniminiai komentarai

Suabejojo kraitelio verte

Šią savaitę buvo išplatintas atviras laiškas apie tai, kad graži akcija virto pasityčiojimu iš ką tik pagimdžiusių mamų. Turėta omenyje ne piktas diskusijas, o patį kraitelio turinį.

„Esu viena iš Šiaulių miesto mamyčių, sulaukusių plačiai reklamuoto naujagimio kraitelio Šiaulių mieste deklaruotiems naujagimiams. Deja, teko labai nusivilti, kadangi ši akcija, turėjusi taip džiuginti naujuosius tėvelius dosnia parama (kraitelio vertė, kaip buvo skelbiama, yra 300 eurų), tapo visišku fiasko, kurį netgi drįsčiau vadinti pasityčiojimu“, – rašoma išplatintame laiške.

Primenama, kad pirmuosius kraitelius dalijo pats meras ir jų komplektacija buvo verta dėmesio. Tolimesni dalinti kraiteliai yra toli nuo.

„Asmeniškai mano gautas kraitelis yra jau koreguotos sudėties. Prieš tai mamos sulaukė daiktų be jokių etikečių. Ten buvo ir daiktų, netinkamų naujagimiams. Pavyzdžiui, į kraitelį įėjo lavinamasis kilimėlis, netinkamas vaikams iki 3 metų“, – rašoma laiške, tačiau primenama, kad kilimėliai buvo pakeisti.

Naujagimio kraitelis Šiauliuose
Naujagimio kraitelis Šiauliuose

Laiško autorę stebina, kad beveik visos higienos priemonės (išskyrus skysčius), kurios turi kokios nors informacijos ant pakuotės, neturi lietuviškų etikečių.

„Daug proto, kaip naudoti žirklutes ar termometrą nereikia, tačiau ar nėra privaloma pateikti esamos šalies informacinį paketą? Tik ranka pridėti rašteliai, kurie surašyti dar ir su gramatinėmis klaidomis.

Dovanos yra įteikiamos vėluojant. Saviškę gavome 18 dienų nuo gimimo. Tad pirmo numerio sauskelnių neturėjome progos praplėšti. Ant minimų sauskelnių papildomai užklijuota lenkiška etiketė, nes jos skirtos Lenkijos rinkai. Ant kai kurių pakuočių radau ir akcijas liudijančius lipdukus. Kraitelis nesiekia 300 eurų sumos“, – rašė jauna mama.

Kraitelis nuo 300 eurų atpigo iki 225?

Kilus aršioms diskusijoms Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius savo socialinio tinklo anketoje nedviprasmiškai dėl visko apkaltino politinius oponentus.

Vicemeras, gindamas kraitelio turinį, rašė: „Visos kraitelio prekės atitinka kokybės reikalavimus, nors vienai mamai atrodo kitaip. Primenu, kad kraitelio turinys, kokybiniai jo aspektai parinkti po įvykusių diskusijų su tėvelių organizacijomis, aktyviais tėvais, Vaiko ir moters klinikos specialistais.“

Naujagimio kraitelis Šiauliuose
Naujagimio kraitelis Šiauliuose

Deividas Petrolevičius, Šiaulių miesto Socialinių reikalų departamento vadovas, pakvietė nepatenkintas mamas ir tėčius, kurie jau gavo kraitelius, tačiau turi klausimų dėl jų kokybės, rugsėjo 18 dienos rytą susitikti Civilinės metrikacijos skyriuje.

Konkurse dalyvavo 8 dalyviai. Laimėjo dalyvis, pasiūlęs 225 eurų kainą už kraitelį.

Vienas diskusijos dalyvių nevyniojo žodžių į vatą: „Pirmiems lyg ir gerus kraitelius davė. Kitiems pinigų pagailo – suprastino kokybę. Be to, kam tas kraitelis, jei jis duodamas po laiko. Jis reikalingas šiandien. Tėvai priversti nusipirkti reikalingus daiktus. Kas žino, o gal visai kraitelio negaus.“

Vienas tarybos narys piktinosi, kad šampūnas vaikams siūlomas nekainuojantis nė euro, o kremas – už du eurus. Pledo ir žirklių kokybė abejotina.

Viena diskusijos dalyvė akcentavo, kad akcijos pradžioje buvo aiškiai pasakyta, jog kraitelio vertė siekia 300 eurų, tačiau dabar jis tikrai pigesnis. Gal ir daiktai prastesni?

D.Griškevičius priminė, kad vyko ne vienas viešasis pirkimas, kurio tikslas – kokybiškos prekės, o ne minėta kaina: „Pirkome ne 300 eurų, o specifikacijoje nurodytas prekes. Viešinome ne kartą, kad kraitelį gali gauti šiauliečiai, kurie yra registruoti mūsų mieste ne mažiau 3 mėn. Atsiėmimas vyksta Savivaldybės Metrikacijos skyriuje. Apie tai praneša ir ligoninės personalas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius