Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

Šiaulių meras savo oponentui prasitarė, kad gali būti nušautas – rinkimai pakvipo paraku?

Praėjusią savaitę Šiaulių meras Artūras Visockas prabilo apie administracijos direktoriaus pavaduotojo Marijaus Veličkos nušalinimą ir nepasitikėjimą juo. Netrukus po to parašė su tuo susijusią žinutę konservatorių lyderiui ir kandidatui į merus Jonui Bartkui. Dar vėliau paskambino ir jam ir pareiškė, kad jis – A.Visockas – prieš kelias valandas turėjo būti nušautas. J.Bartkus nieko nesuprato.
Artūras Visockas
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiek tiek anksčiau prieš keistąjį mero skambutį J.Bartkus iš mero buvo gavęs žinutę, raginančią surinkti neįvardintą medžiagą apie direktoriaus pavaduotoją M.Veličką. Nieko jam neatsakė ir nustebo, nes ankstesnę žinutę nuo mero buvo gavęs dar sausio mėnesį.

Mero žinutė J.Bartkui
Mero žinutė J.Bartkui

Skambutis dėl to, kad merą kažkas turėjo nušauti, įvyko netrukus. Konservatorius ir tada nieko nesuprato. Kitos dienos rytą J.Bartkus pradėjo domėtis miesto aktualijomis ir socialinių tinklų naujienomis.

J.Bartkus teigia, kad galima tik spėlioti, ko siekia meras, rašydamas jam keistas žinutes ir kalbėdamas keistomis užuominomis telefonu. Reikia priminti, kad J.Bartkus nėra koks mero patikėtinis, o opozicijos atstovas – vienas iš konkurentų merų rinkimuose ir vienas iš 15 tarybos narių, išreiškusių nepasitikėjimą miesto vadovu.

J.Bartkus nusprendė netylėti ir parašė visiems tarybos nariams bendrą laišką: „Jaučiuosi ne viską padaręs. A.Visockas vakar skambino ir sakė, kad jį norėjo nušauti. Jaučiuosi ne viską padaręs – nepaskambinau į policiją. Artūrai, ar kreipėtės į policiją? Ar imtasi kokių nors priemonių? Gal yra daugiau tarybos narių kuriems grasinama nušauti?“

J.Bartkus įtaria, kad meras tiesiog bando specialiųjų tarnybų metodais sukelti populiarumą. Jei reikia kandidatui populiarumo, jis paskelbia keletą griežtų pareiškimų – prieš ką kovos, ką naikins.

Tuomet belieka garsiai paskelbti, o kartais net inscenizuoti pasikėsinimą, kurį neva surengė tos blogio jėgos, prieš kurias skelbiama kova. Liaudžiai patinka didvyriai, populiarumas garantuotas.

„Valdžios išlaikymo specialistas. Be specialių žinių to nepadarysi“, – apibendrino J.Bartkus, taip ir nesulaukęs atsakymo į savo laišką, bet tikintis, kad A.Visockas tik vaidina auką.

M.Velička pavadino merą melagiu

Įvykiai Šiauliuose pastarosiomis savaitėmis iš tiesų dėliojasi dėsningai. Pirmiausia 15 miesto tarybos narių pareiškia nepasitikėjimą aukščiausiais valdžios atstovais – meru Artūru Visocku, vicemeru Domu Griškevičiumi ir administracijos direktoriumi Antanu Bartuliu.

Pagrindinis oficialus kaltinimas – mįslingai „prastumta“ nauja sutartis su Šiaulių arenos valdytojais.

Netrukus šių tarybos narių poziciją sustiprina ir M.Velička, kuris, beje, taip pat yra kandidatas į merus. Jis savo tarnybiniame pranešime pareikalavo savo vadovą nedelsiant nutraukti galimai neteisėtus veiksmus ir pradėti ginti savivaldybės interesą. Šie veiksmai – taikus susitarimas su Šiaulių arenos valdytojais.

Taip jis užsidirbo oficialų mero nepasitikėjimą, bet ne tarybos - ketvirtadienį po slapto balsavimmo mero planas nušalinti M.Veličką nepavyko.

Tačiau tai dar ne viskas. M.Velička po spaudos konferencijos sužinojo, jog meras juo nepasitiki nuo pirmos dienos ir, neva, žino kažkokios pikantiškos informacijos.

Tuomet M.Velička socialiniame tinkle pareikalavo merą atsakyti už savo žodžius: „Visą šią savaitę girdžiu ir skaitau tamstos kalbas apie turimą „labai rimtą“ informaciją, susijusią su manimi.

Viešai išsakėte, kad nepasitikite manimi nuo pirmos darbo dienos, kad tai panašu į korupcinio pobūdžio bylą išorės naudai. Visą savaitę kantriai laukiau ir tikėjausi, kad ši informacija bus pagrįsta faktais, nes to pats viešai prašiau.“

Marijus Velička
Marijus Velička

Nesulaukęs prašomos informacijos M.Velička teigė turėsiantis teisę merą vadinti melagiu. Netrukus tai ir padarė, nes nesulaukė mero atsakymo: „Įrodyta: Šiaulių meras Artūras Visockas yra melagis. Po pusdienį trukusios viešos diskusijos Facebook socialiniame tinkle su Šiaulių meru Artūru Visocku įgijau teisę jį, Šiaulių miesto žmonių išrinktą politiką, vadinti melagiu. Ir tai nėra labai smagi žinia, nes paaiškėjo, kad būtent toks ir yra Šiaulių miesto vadovas.“

Meras po nevaisingos diskusijos tiesiog užblokavo direktoriaus pavaduotoją savo Facebook tinkle – baigta diskusija.

Išsigando „tik tak“?

Užblokavimu taip pat niekas nesibaigė. Po „feisbukinės“ diskusijos tarp A.Visocko ir M.Veličkos mero artimas žmogus pasidalino viena ištrauka ir paskelbė, kad yra sunerimę dėl savo šeimos saugumo.

Tuomet ne tik M.Velička, bet ir J.Bartkus pradėjo įtarti, kokiose detalėse slypi tas mero „nušovimas“. Galima tik spėlioti, kad merą suneramino žodeliai, reiškiantys, kad laikas, skirtas atsakymams į viešai pateiktus klausimus, eina: „Tik tak, tik tak“.

M.Velička teigia, kad jam tokios užuominos į kaltinimus kažką nužudyti iš esmės peržengia visas ribas ir verčia galvoti ne kiek apie teisinę dvikovą, o apie galimą asmenų adekvatumo stoką.

Meras A.Visockas per atstovą spaudai pareiškė, kad yra labai užimtas ir ruošiasi tarybos posėdžiui,. Dėl šios priežasties pakomentuoti šios situacijos negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius