Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 06 11

Šiaulių policija: dėl alkoholio poveikio padarytų nusikaltimų ir eismo įvykių daugėja

Nors statistika rodo alkoholio vartojimo mažėjimo tendenciją, tačiau policijos registruojamų įvykių suvestinėse girtavimo mažėjimo požymių nepastebima, antradienį pranešė Šiaulių policija.
Vairavimas išgėrus
Vairavimas išgėrus / 123rf nuotr.

„Jeigu alkoholio būtų vartojama mažiau, mažiau kiltų ir incidentų, kurių sprendimui prireikia policijos pareigūnų. Dabar jų daugėja, o pasekmės tragiškėja“, – sakoma policijos pranešime.

Anot Šiaulių policijos, pernai šalyje 30 proc. (10,8 tūkst.) ištirtų nusikalstamų veikų padarė neblaivūs žmonės – vienu tūkstančiu daugiau nei 2017 metais.

Kas dešimtą kelių eismo įvykį sukėlė neblaivus asmuo: iš viso dėl neblaivių žmonių kaltės policijos registre buvo užregistruoti 347 eismo įvykiai, 2017 metais tokių buvo 336.

Išskiriant neblaivių vairuotojų sukeltus eismo įvykius, policijos statistika byloja, jog pastarųjų 2018 metais išaugo net dešimt procentų, lyginant su 2017 metais.

Šiaulių policija teigia, kad pastarojo savaitgalio suvestinė rodo, kad savaitgalį iš 31 pradėto ikiteisminio tyrimo, į 22 buvo įsivėlę neblaivūs asmenys.

14 ikiteisminių pradėta dėl girtų asmenų sukeltų incidentų, kurių pasekmė – patirti kūno sužalojimai. Daugiausia jų – Šiauliuose ir Radviliškio rajone.

Statistikos departamentas prieš kelias savaites paskelbė, kad vienas 15 metų ir vyresnis Lietuvos gyventojas pernai suvartojo vidutiniškai 11,2 litro legalaus alkoholio – 1,1 litro mažiau nei 2017 metais (12,3 litro).

Alkoholio suvartojimas, departamento duomenimis, šalyje mažėja šeštus metus iš eilės, aukščiausią lygį jis buvo pasiekęs 2011 ir 2012 metais – vidutiniškai 14,7 litro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius