-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 28

Šiaulių profesinio rengimo centre policijos surengtos spontaniško smurto proveržio pratybos kaitina aistras

Pirmadienį Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir paslaugų skyriuje buvo inscenizuota spontaniško smurto proveržio situacija, vadinama AMOK. Tai situacija, kuomet agresorius imasi spontaniško žudymo. Tokiomis pratybomis pasibaisėjo Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, kuris reikalauja pasiaiškinimo iš vidaus reikalų ministro.
AMOK pratybos Šiauliuose
AMOK pratybos Šiauliuose / Ramūno Snarskio nuotr.

Pratybos ŠPRC daugeliui studentų ir dėstytojų prasidėjo netikėtai. Apie AMOK situaciją ir pratybas žinojo tik keletas dėstytojų ir studentų, kurie patys buvo dalyviai, turintys sukelti kuo didesnę paniką.

Vaizdelis – nepažįstamas veikėjas įeina į klasę ir pradeda šaudyti į visas puses iš dvivamzdžio ir pistoleto. Šūviai, klyksmai ir padrikas bėgimas iš patalpos. Tariamos aukos apsipylė ryškiais kraujo spalvos dažais. Dėl natūralumo kraujas pliūptelėjo ir iš jų burnų.

Liepė užsirakinti patalpas, kad pavojingasis šaulys kuo sunkiau patektų į jas.

Kieme netrukus pasirodė policija. Per garsiakalbį rėkė įvairius pamokymus esantiems pastate. Pirmiausia liepė užsirakinti patalpas, kad pavojingasis šaulys kuo sunkiau patektų į jas.

Agresorius netrukus buvo sučiuptas ir surakintas. Kraujais apsitaškiusios aukos gaivinamos. Evakuoti visi pastate buvę žmonės.

Pratyboms vadovavęs Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius pažadėjo, kad šiais metais bus ir daugiau tokių suvaidintų AMOK situacijų. Reikėtų visiems būti budriems.

Tokiomis pratybomis nesusižavėjo kai kurie politikai. Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, Seimo narys Linas Balsys, sužinojęs apie tokias pratybas, prašo vidaus reikalų ministro ištirti, ar policijos veiksmai neprasilenkia su įstatymais ir pareigūnų etikos principais. 
 
„Mane šokiravo Šiaulių apskrities televizijos reportažas apie vietinėje mokykloje vykdytas pratybas. Nei mokytojai, nei mokiniai nežinojo apie pareigūnų mokymus ir buvo išgąsdinti, patyrė stiprų šoką. Vidaus reikalų ministerija turėtų ištirti šį atvejį ir išsiaiškinti, ar pareigūnai, nenusižengė darbo etikai, įstatymams, ar nepažeidė mokinių ir mokytojų teisių“, – sakė L.Balsys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius