-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 13

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre galimai aptikta pasiklausymo įranga

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre (ŠRATC) darbuotojai aptiko galimai pasiklausymo įrangą. Apie tai buvo informuota policija, medžiaga perduota prokuratūrai. Įranga buvo paslėpta Aukštrakių sąvartyno direktoriaus Stasio Lembučio kabinete.
Pasiklausymo įranga (asociatyvinė nuotrauka)
Pasiklausymo įranga (asociatyvinė nuotrauka) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aptiko įtartiną įrangą

„Jaučiu spaudimą. Mane ši žinia šokiravo ir dar iki šiol negaliu atsigauti. Vis dėlto jau amžius mano, nebe šešiolikinis esu“, – komentavo S. Lembutis.

Dienraščio „Šiaulių naujienos“ redakcijos žiniomis, praėjusį pirmadienį apie pietus buvo iškviesti Šiaulių policijos kriminalistai, kurie iš ŠRATC patalpų išsivežė galimai slaptą pasiklausymo įrangą. Informaciją patvirtino Šiaulių AVPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

„Iškviesti policijos pareigūnai paėmė įtarimą sukėlusią įrangą ir ją kartu su surinkta medžiaga perdavė Šiaulių apygardos prokuratūrai“, – teigė G. Smagriūnienė.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis patvirtino šią informaciją, bet nuo platesnių komentarų susilaikė. „Kol kas renkama medžiaga procesiniams veiksmams priimti, t. y. ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar ne“, – daugiau detalių atskleisti negalėjo M. Povilaitis. Įprastai kol vyksta tyrimas, teisėsauga nuo bet kokių komentarų susilaiko, kad nepakenktų tyrimui.

Jaučia spaudimą

Redakcijos žiniomis, įranga buvo aptikta S. Lembučio kabinete. Aukštrakių sąvartyno direktorius S. Lembutis šiuo metu serga ir pats nebuvo darbo vietoje, kai kabinete lankėsi kriminalistai.

„Nieko nuostabaus, turint omenyje, kas vyksta ŠRATC'e pastaruoju metu. Jaučiu spaudimą. Mane ši žinia šokiravo ir dar iki šiol negaliu atsigauti. Vis dėlto jau amžius mano, nebe šešiolikinis esu“, – komentavo S. Lembutis.

Atleido iš pareigų

Apie įvykį pasiteiravus praėjusią savaitę iš ŠRATC direktoriaus pareigų atleisto Raimundo Jakučio, jis teigė, kad įranga galėjo būti sumontuota ir jo pokalbiams pasiklausyti. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dvejus metus atliko tyrimą dėl buvusio ŠRATC vadovo veiksmų vykdant viešuosius pirkimus. Kaip buvo skelbta anksčiau, byla neseniai perduota teismui.

Kol vyko tyrimas, R. Jakutis buvo laikinai nušalintas nuo pareigų, tačiau neseniai teismo sprendimu grąžintas į pareigas, R. Jakutis dalininkų sprendimu buvo atleistas pareiškus nepasitikėjimą.

„Kas gali paneigti galimybę, kad negalėjo jie klausytis (STT, – aut. pastaba). Mano telefoninių pokalbių iki šiol klausomasi“, – savo nuomonę išsakė R. Jakutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius