Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 07

Šiaulių teismas patvirtino, kad seneliai Laimutė ir Vytautas Kedžiai „psichologiškai nepasiruošę“ bendrauti su anūke

Aukštesnės instancijos teismas atmetė Drąsiaus Kedžio tėvų skundą dėl draudimo jiems bendrauti su mažamete anūke. Teisėjai rėmėsi specialistų išvadomis, kad Kedžiai pernelyg priešiški Laimutei Stankūnaitei, todėl jų bendravimas su anūke esą sukeltų mergaitei stresą.
Vytautas Andrius Kedys, Laimutė Kedienė, Neringa Venckienė
Vytautas Andrius Kedys, Laimutė Kedienė, Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad Drąsiaus Kedžio tėvams pagrįstai neleidžiama susitikti su jų velionio sūnaus ir Laimutės Stankūnaitės dukra.

Garliaviškiai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedys aukštesnės instancijos teisėjams skundė jiems nepalankų Raseinių rajono apylinkės teismo 2013 m. balandžio 16 d. sprendimą dėl pasimatymų su anūke tvarkos nustatymo.

Teismo leidimu, Kedžiai gali bendrauti su mažamete laiškais, taip pat internetu, tačiau susitikimai akis į akį jiems yra draudžiami.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas portalą 15min.lt informavo, kad teisėjai rėmėsi medikų ekspertizės išvadomis, jog Kedžiai nebuvo ir nėra psichologiškai pasiruošę bendrauti su mergaite. Specialistų ir teisėjų vertinimu, senelių pasimatymai su mažamete galėtų sukelti mergaitei stresą.

Pasak atstovo V.Jončo, Šiaulių apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija Kedžių skundą išnagrinėjo rašytinio proceso būdu – šalys nebuvo kviečiamos, posėdžiai nebuvo rengiami. Formaliai byla buvo nevieša, kaip ir pirmosios instancijos teisme.

Teisme Raseiniuose Kedžiai su L.Stankūnaite buvo susitikę. Teigiama, kad posėdžiai vykdavo tarsi karo sąlygomis. Tai, kaip Kedžiai priešiškai nusiteikę prieš mažametės motiną, padėjo pirmosios instancijos teismui padaryti išvadą dėl draudimo seneliams tiesiogiai bendrauti su anūke.

Kedžių skundą išnagrinėjęs aukštesnės instancijos teismas paliko galioti Raseinių rajono apylinkės teismo sprendimą be pakeitimų, nes verdiktas pripažintas teisėtu ir pagrįstu.

Šiandienė Šiaulių teismo nutartis įsiteisėjo iškart, bet teoriškai Kedžiai dar gali pateikti kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Kaip žinoma, valstybės saugoma L.Stankūnaitė su savo mažamete dukra šiuo metu yra išvykusi iš Lietuvos.

Portalas 15min.lt skelbė, kad kaip tik šį pirmadienį dar vieną Kedžiams ir Venckams nepalankų sprendimą priėmė Vilniaus apygardos teismas – galutinai patvirtinta, kad antstolė Garliavoje teisėtai atėmė mergaitę ir atidavė ją motinai L.Stankūnaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius