Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 12

Šiauliuose po vandalų korekcijos plakatas ėmė agituoti už narkotikų legalizavimą

Tai ne pirmas kartas, kai būtent Šiauliuose socialinė reklama su kanapės lapu yra sudarkoma. Šios reklamos kūrėjai vėl kreipsis į pareigūnus – gal išaiškins vandalus.
Plakatas
Plakatas / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Prieš ketverius metus bendrovė „Doverta“ buvo priversta nukabinti keletą plakatų su pavaizduota kanape, kryžiumi ir užrašu „Nevartok“.

Vandalai keliais štrichais juos buvo pavertę į narkotikų propagandą. Užrašas vienoje vietoje pavirto „vartok“, o kitoje tiesiog „ok“.

Toks jau keletą mėnesių

Dabar užrašas ir kryžius buvo visai uždažyti, o vietoje jų atsirado voleliu nupiešta varnelė. Suprask – aprobuota, pasirinkta, patikima.

Šiaulių Civilinės saugos, viešosios tvarkos ir sanitarijos skyriaus vedėja Vitalija Pelenienė prisiminė ankstesnį nutikimą, tačiau apie naujausią vandalų veiksmą sužinojo tik dabar.

Ką tokiais atvejais skyrius gali padaryti? Vedėja teigia, kad paprastai pranešama apie nutikimą bendrovei. Ši plakatus nukabina ir viskas tuo pasibaigia.

Akcentavo, kad socialinei reklamai leidimo nereikia, tačiau turinys vis tiek būna suderinamas. Per praėjusius metus už leidimus komercinei reklamai miestas surinko apie 200 tūkst. eurų – dvigubai daugiau, nei tikėtasi.

Plakatas
Plakatas

Reikia pabrėžti, kad taip padailintas plakatas kabo jau ne pirmas mėnuo. Nuotrauka pasklido ir socialiniuose tinkluose, tačiau niekas į situaciją nesureagavo.

„Turbūt narkomanai“

Bendrovės „Doverta“ vienas iš savininkų Virginijus Tubis teigia, kad ši socialinė reklama pakabinta jų pačių iniciatyva: „Mes esame prieš narkomaniją. Nieko prieš, kad šis augalas būtų panaudota medicininiais tikslais, tačiau nepritariame atviram narkotikų vartojimui. Tikrai pakanka problemų ir su alkoholiu.“

Turbūt narkomanai. Tai jau ne pirmą kartą nutinka būtent Šiauliuose.

Vadovas mano, kad plakatus niokoja kanapių legalizavimo šalininkai: „Turbūt narkomanai. Tai jau ne pirmą kartą nutinka būtent Šiauliuose. Kituose miestuose taip nebuvo. Anksčiau mes kreipėmės į policiją, tačiau tyrimas buvo nutrauktas – kaltininkų nerado.“

V.Tubis teigia, kad sugadintą plakatą tenka išmesti į sąvartyną. Visas darbas ir medžiagos – perniek. Plakatai paprastai būna padengti tokia medžiaga, į kurią gerai įsigeria dažai. Vandalų terlionių nuvalyti neįmanoma.

Dabar teks kurti kitą idėją – gal sugalvoti tokį užrašą, kuriuo nebūtų taip paprasta manipuliuoti ir jį iškelti į plakato viršų? Vadovas neatmeta galimybės, kad kolektyvas kažką tikrai sugalvos.

Plakatas
Plakatas

V.Tubis sako pastebintis, kad yra nemaža žmonių grupė, kuri vis garsiau pasisako už kai kurių narkotikų legalizavimą: „Bando prastumti ir juos įteisinti. Tokia jų reakcija į plakatus reiškia, jog socialinė reklama veikia. Efektas yra – bent jau Šiaulių mieste tai tikrai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius