Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 06 /14:26

Šiaurės Airijoje apsivogusiam lietuviui teisėja rėžė iš peties

Vienas iš trijų, kurie iš prekybos centro „Asda“ išėjo su vežimėliu, prikrauto prekių už 300 svarų, buvo perspėtas, kad priartėjo prie ribos, kai gali būti išsiųstas į gimtinę.
Šiaurės Airijos policija
Šiaurės Airijos policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Tokio įspėjimo sulaukė E.M., gyvenantis Portadaune, Šiaurės Airijoje. Craigavono Magistratų Teismas šią savaitę jį pripažino kaltu dėl vagystės.

Pavogtų prekių vertė siekia 313,17 svarų. Nė viena jų nebuvo pažeista, todėl visos jos grąžintos į prekybą.

Visi trys vyrai paspruko, tačiau E.M. vėliau grįžo į parduotuvę ir buvo atpažintas.

Teisme paaiškėjo, kad tai buvo organizuota vagystė: vienas vyriškis stūmė vežimėlį, o kiti pasiėmę krepšelius, į juos pripildydavo prekių ir nešdavo į vežimėlį. Teisme pažymėta, kad E.M. nepildė vežimėlio, tačiau parduotuvėje atitraukė dėmesį. Taip pat paaiškėjo, kad kaltinamasis atskleidė prieš šį incidentą pavogęs alkoholio ir tuo metu, kai vykdė nusikaltimą, buvo apsvaigęs. Jis taip pat pasakojo netekęs darbo dėl to, kad susižeidė kelio girnelę.

Advokato teigimu, lietuvis veikė ne vienas. Paaiškėjo, kad vagyste jis kaltinamas antrą kartą. Teisėja pabrėžė, kad tai buvo planuotas operacija ir rimtas nusikaltimas. Ji perspėjo lietuvį, kad, jei dar kartą bus sučiuptas darantis nusikaltimą, bus deportuotas iš šalies. Jam skirta 80 val. viešųjų darbų, taip pat 12 mėnesių lygtinio paleidimo.

„Tiek mes galime padaryti prieš išsiųsdami jus namo“, – perspėjo teisėja Bernie Kelly. Jos teigimu, kaltinamasis yra alkoholikas ir jei nesiims spręsti savo priklausomybės, ir toliau nusikals.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius