-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 09

Šiaurės ir Baltijos šalių teisingumo ministrai Vilniuje aptars pagalbą Ukrainai

Penktadienį Vilniuje susitiksiantys Šiaurės ir Baltijos šalių teisingumo ministrai aptars tarptautinę teisinę pagalbą Ukrainai.
Evelina Dobrovolska
Ewelina Dobrowolska / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Vienas svarbiausių darbotvarkės klausimų – tai parama Ukrainai ir daugiau kaip pusmetį savo šalį ir visos Europos demokratines vertybes ginantiems žmonėms“, – sakė Lietuvos teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

„Turime aptarti ir panaudoti visus įmanomus teisinius kelius, kurie leistų siekti Rusijos diktatoriaus bei kitų agresiją Ukrainoje planavusių ir jai vadovaujančių asmenų tarptautinės baudžiamosios atsakomybės. Kartu turime kalbėti apie Ukrainos patirtos žalos atlyginimą ir apie šalies atstatymo galimybes, panaudojant agresorių įšaldytą turtą“, – tvirtino ji.

Taip pat ministrai ir delegacijų vadovai kalbės apie teismų veiklos skaitmenizavimą, kovą su nusikalstamumu internete, neapykantos kalbą ir neapykantos nusikaltimus, bus diskutuojama apie nuteistų asmenų perkėlimą į jų kilmės šalį, smurto prieš moteris klausimus, pranešė Lietuvos teisingumo ministerija.

Į Lietuvą atvyks Estijos teisingumo ministrė Lea Danilson-Jarg, Suomijos teisingumo ministrė Anna-Maja Henriksson, Islandijos teisingumo ministras Jonas Gunnarssonas, taip pat Latvijos, Danijos, Norvegijos, Švedijos teisingumo ministerijų atstovai bei Šiaurės ministrų tarybos sekretoriato atstovas.

Šiaurės ir Baltijos šalių teisingumo ministrai tradiciškai susitinka kas dvejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius