Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22

Šiaurės rytų Lietuvoje vykstančiose pratybose „Tvirtas skydas 5” treniruojasi apie 900 karių

Rugsėjo 19–25 d. Šiaurės rytų Lietuvoje vyksta Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Vyčio apygardos 5-osios rinktinės pratybos „Tvirtas skydas 5”, kuriose apie 900 karių treniruojasi planuoti ir vykdyti gynybos operacijas, koordinuoti veiksmus su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkų pajėgomis, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Tvirtas skydas
Tvirtas skydas / KASP nuotr.

Šiose pratybose kartu su KASP kariais dalyvauja Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos kariai, taip pat savanoriai iš Latvijos, Danijos, Norvegijos, JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos bei kariai iš Didžiosios Britanijos reindžerių pulko.

„Vertinamosios lauko taktikos pratybos „Tvirtas skydas“ yra rinktinės karinio rengimo ciklo pabaigos įvertinimas, o kariai savanoriai treniruojasi ginti tai ką turi svarbiausio – savo žemę ir savo, artimųjų bei šalies Nepriklausomybę,“ – sako KASP vadas plk. Linas Kubilius.

KASP štabo organizuojamos pratybos prasidėjo Vyčio rinktinės štabo ir kuopų valdymo grupių atliekamu operacijos planavimo procesu. Savaitgalį bus pereita į lauko taktinių pratybų etapą, kuomet kariai savanoriai praktiškai treniruosis vykdyti suplanuotas užduotis rinktinės atsakomybės rajone (Biržų, Pasvalio, Kupiškio, Anykščių, Utenos, Zarasų, Rokiškio, Panevėžio rajonuose ir Panevėžio mieste).

Rugsėjo 24–25 d. regione šviesiu ir tamsiu paros metu vyks karių ir karinio transporto judėjimas, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir sprogstamieji paketai.

Pratybų „Tvirtas skydas 5“ metu Vyčio rinktinės štabo bei kuopų karių planavimo ir užduočių vykdymo įgūdžius vertina atstovai iš KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės. Mokymuose bus vertinamas ir karių pasirengimas vykdyti nekinetines operacijas, taip pat medicinos instruktorių gebėjimas vykdyti „Sužeistojo uždelstos evakuacijos“ funkciją.

Pratybos „Tvirtas skydas“ organizuojamos du kartus per metus vis kitoje KASP rinktinėje.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja apie 5200 karių savanorių. Kovinio rengimo pratybos kariams savanoriams vyksta apie 30 dienų per metus, dažniausiai savaitgaliais, todėl savanoriai suderina darbą ar studijas su tarnyba Savanorių pajėgose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius