Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Sifilis įsisuko ir tarp nepilnamečių

Odos ir venerinių ligų centro duris sostinėje vis dažniau varsto ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Ypač sparčiai gausėja vilniečių, sergančių sifiliu.
Vaistai
Vaistai / Photos.com

„Kreipiasi labai daug sifiliu užsikrėtusių žmonių. Šiais metais kas savaitę registruojame ne po vieną ir ne po du naujus atvejus. Anksčiau tokių dalykų nebuvo“, – „Lietuvos rytui“ sakė Vilniaus odos ir veneros ligų centro dermatovenerologė Violeta Medvedeva.

Pasak „Lietuvos ryto“, dabar vaikai po nesaugių lytinių santykių vis dažniau ieško medikų pagalbos.

„Sausio mėnesį buvo gydoma keturiolikmetė, o vien septyniolikmečių šiais metais jau buvo penki – keturios mergaitės ir vienas vaikinas“, – sakė V.Medvedeva.

Paaugliai užsikrečia per įvairius vakarėlius, susibūrimus, kai vartojamas alkoholis. Jie prisipažįsta išleidžiantys pinigus gėrimams, o apsisaugojimo priemonėms neretai jų pritrūksta.

Sifilis tampa ir šeimos griūties priežastimi. V.Medvedeva papasakojo, kad medikams teko gydyti sifiliu užsikrėtusį vyrą. Vėliau paaiškėjo, kad liga jis užkrėtė ir žmoną. Pats užsikrėtė būdamas neištikimas nuo kitos moters. Po tokios žinios žmona nutarė skirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius