TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 09

Mokyklai Šilutės rajone – sunkūs tėvo kaltinimai dėl neįgalios dukters seksualinio išnaudojimo: „Eisiu iki galo“

„Eisiu iki galo ir tikrai nepasiduosiu, kol teisybės nebus“, – aiškina vienas pats neįgalią paauglę dukrą auginantis Šilutės rajono gyventojas Vytautas. Vyras įsitikinęs, kad jo vienturtė duktė specialiojoje Traksėdžių mokykloje patyrė seksualinę prievartą, dėl to jis kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. Tuo metu mokyklos vadovybė bet kokius kaltinimus kategoriškai neigia ir pabrėžia, kad pati nori išsamaus situacijos tyrimo.
Paauglė
Paauglė / 123RF nuotr.

Į 15min kreipęsis Vytautas (vardas pakeistas, pavardė neviešinama mergaitės interesams apsaugoti, – aut. past.) nuo mažumės dukrą augina vienas. Paklaustas, kur šiuo metu yra mergaitės mama, jis patikino nežinąs ir kontakto su ja nepalaikantis jokio.

Vyras, jo duktė, turinti didelių specialiųjų poreikių, gyvena Šilutės rajone, kaimo troboje. Pirmadienio rytais sunkiai kalbančią paauglę nuo namų paima mokyklinis autobusas. Parveža penktadienio vakarais. Visą savaitę mergaitė gyvena Traksėdžių mokykloje, prižiūrima specialistų.

Tėvas įsitikinęs, kad būtent šioje mokykloje jo dukra patyrė seksualinę prievartą. Jis įsitikinęs, kad dukra santykiauti prieš savo valią galėjo su toje pačioje mokykloje gyvenančiu paaugliu. Maža to, vyras tikina, kad kambaryje galėjo būti vartojamas ir alkoholis. Esą mokykloje tai buvo žinoma ir bandoma nuslėpti.

Kaip pagrindimą jis žurnalistams pateikė medicininius išrašus iš Klaipėdos universiteto ligoninės. Paauglę apžiūrėjusi ginekologė išraše pati nurodė rekomendaciją kreiptis į policijos pareigūnus dėl galimos seksualinės prievartos.

Šilutiškis tikino taip ir padaręs, tačiau stebėjosi, kodėl vangiai į situaciją sureagavo vaiko teisių apsaugos specialistai, o ir patys pareigūnai pareiškimą priėmė ne išsyk.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai informavo, kad praėjusią savaitę pradėtas tyrimas dėl nepilnametės išžaginimo. Dukrą šiuo metu namuose laikantis tėvas tikino pakovosiantis dėl jos interesų ir jei reikės – ugdys ją namuose.

Tuo metu mokyklos direktorė aiškina, kad visi kaltinimai – neturi pagrindo.

„Mes patys norime tyrimo, kuris viską atskleistų“, – teigė direktorė. Ji pabrėžė, kad pati įstaiga sulaukė šio vyro grasinimų ir net šantažo.

Buvo reikalaujama atleisti vieną darbuotoją, o jei ne – kreiptis į tarnybas bei žiniasklaidą. Vadovė gailisi, kad tądien, kai mokykloje vyriškis liejo pyktį, neiškvietė policijos pareigūnų.

Palygino su Švėkšnos istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius