Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 02

Šimtukininkų šįmet šiek tiek mažiau

Švietimo ir mokslo ministerijoje ketvirtadienį pristatyta šių metų brandos egzaminų (BE) sesijos statistika. Pasak Nacionalinio egzaminų centro direktorės Danutės Šukienės, šimtukais egzaminus išlaikiusiųjų sumažėjo 15-a.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po vieną šimtuką šįmet gavo 859 kandidatai, po 2 šimtukus – 102 kandidatai, po tris – 20 kandidatų, po keturis – 3 kandidatai. Du ir daugiau šimtukus surinko mokiniai iš visos Lietuvos. Neskaitant 5 didžiųjų miestų, tai Jonava, Šilutė, Alytus, Biržai, Telšiai, Mažeikiai, Marijampolė, Ukmergė, Varėna, Kėdainiai, Raseiniai, Radviliškis, Plungė, Skuodas, Visaginas.

D.Šukienės teigimu, šįmet sumažėjo apeliacijų skaičius. Pavyzdžiui, dėl lietuvių kalbos egzamino pateikta apie 600 apeliacijų, o pernai jų buvo per 1500.

Dėl matematikos rezultatų šiemet apeliavo 232, biologijos – 161, anglų kalbos – 156, istorijos – 87, chemijos – 51, fizikos – 2 mokiniai.

„Išlaikiusiųjų skaičius stabilus, kokybinis rodiklis taip pat panašaus lygio. Kaip vieną didžiausių šuolių galima įvardyti lietuvių (gimtosios) kalbos egzaminą. Šie metai rekordiniai, nes jį išlaikė 93,5 proc. laikiusiųjų“, – sakė D.Šukienė.

Maksimalus saugumas

Pasak švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, nekreipiant dėmesio į keletą techninių nesklandumų, kurie buvo netrukus išspręsti, egzaminų sesija praėjo be didelių trikdžių. Ministras pastebėjo, kad viena svarbiausių šių metų naujovių buvo tai, kad BE užduotims pirmą kartą taikytos Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatos. Su tarnybos paslaptimi leista dirbti tik leidimus turintiems asmenims.

„Nei mes, nei Policijos departamentas neužfiksavo nė vieno bandymo (internete – aut. past.) skelbti apie egzaminų užduočių pardavimą“, – sakė ministras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius