Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

N.Šulija: orai privers rūpintis saugumu

Naktį pasnigus, ketvirtadienį Vilniuje, medikų duomenimis, paslydo ir traumų patyrė daugiau kaip 20 žmonių, pranešė Lietuvos radijas. Tuo tarpu sinoptikai praneša, kad prie Lietuvos priartėjo nauja sniego banga, tad snigti turėtų visą naktį.
Kiemsargis kasa sniegą
Kiemsargis kasa sniegą / 15min.lt skaitytojos Mortos Vaitkevičiūtės nuotr.

Sinoptikas Naglis Šulija, kalbėdamas TV3 Žiniose įspėjo, kad artimiausias dvi paras orai vers pasirūpinti savo saugumu. Dar nepasikeitę padangų vairuotojai skubės tai padaryti, o pėstieji turės pasirinkti tinkamą avalynę ir neperšlampančius drabužius.

„Artimiausią parą srautas nuo Juodosios jūros atneš sniego, o vėliau ir lietaus. Šiąnakt snigs beveik visur išskyrus pajūrį. O rytinėje dalyje per naktį prisnigs daugiau nei per visą ketvirtadienio dieną.

Penktadienį sniego debesys trauksis, tačiau atsitraukdami jie dar gali padovanoti lietaus ir dulksnos.

Šeštadienį ir sekmadienį vėjas neš šlapius debesis, orai atšils iki 7 laipsnių šilumos. Tačiau naktimis įmanomas ir šaltukas, todėl ir savaitgalį išlieka plikledžio ar menkos lijundrėlės  galimybė“, – sakė N.Šulija. 

Rytinėje dalyje per naktį prisnigs daugiau nei per visą ketvirtadienio dieną.

Sinoptikė Alva Nagelytė Lietuvos radijui sakė, jog vienas sniegas dar nespėjo pasitraukti, o iš pietų jau priartėjo nauja sniego banga.

„Dabar pietryčiuose pradėjo snigti ir, atrodo, intensyvėja, o temperatūra daugelyje šalies rajonų svyruoja apie nulį laipsnių: rytinėje pusėje yra šiek tiek žemiau nulio, vakariniame pakraštyje – iki dviejų, prie jūros – iki trijų laipsnių šilumos.  Sniegas, iškritęs naktį, beveik netirpsta, o į rytinius rajonus dar atkeliauja nauja gana smarkaus sniego porcija. Sniegas artimiausią naktį išplis į daugelį šalies rajonų. Galbūt nepasieks tik pajūrio“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikė.

Anot A.Nagelytės, penktadienį dieną temperatūra bus šiek tiek aukštesnė negu šiandien – apie 1–2 laipsnius šilumos, prie jūros pasieks 4 laipsnius. Sniegas, jos teigimu, šiek tiek slūgs, bet dar nenutirps. O intensyvesnė šiluma su lietumi Lietuvą turėtų pasiekti šeštadienį.

Lietuvos radijui Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Algimantas Pamerneckas teigė, kad stacionariai gydomi keturi žmonės, ambulatoriškai gydosi iki 20 slystelėjusių pacientų.  Gydytojas, patardamas, kaip išvengti traumų esant tokiems orams, akcentavo, jog būtina ryte žvilgtelėti pro langą ir tinkamai apsirengti bei apsiauti. „Vasarinių batų padai nėra pritaikyti slidžiai dangai. Padai turėtų būti ruplėti“, – Lietuvos radijui pasakojo medikas. Jis taip pat patarė apsivilkti ilgesnį ir storesnį paltą, tuomet griūvant galima išvengti rankų ar net kojų lūžių. 

Daugiau informacijos apie orus ieškokite čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius