Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Siūlo atpalaiduoti vadžias prekybai alkoholiu

Klaipėdos savivaldybėje nuskambėjo siūlymas panaikinti nuostatą, pagal kurią alkoholiniais gėrimais draudžiama prekiauti 50 metrų atstumu nuo ugdymo, policijos, sveikatos įstaigų ir kitų institucijų.
Daugiau kaip šimtą veiklos metų skaičiuojanti AB „Stumbras“ gamyklos teritorijoje Kaune, K. Būgos g. 7, atidarė muziejų, kuriame apžvelgiama Lietuvos vartojimo kultūros raida nuo XIX a. iki šių dienų
Alkoholis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Prekyba Alkoholis

Toks apribijimas prekybai alkoholiu buvo įvestas prieš kelerius metus. Tačiau dabar norima panaikinti šį draudimą. Pasiūlymo projektas vakar politikams buvo pristatytas Klaipėdos savivalddybės Socialinių reikalų komitete.

Įžvelgė diskriminaciją

Kaip teigė savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė, norima nebedrausti arčiau kaip 50 metrų atstumu prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo laisvės atėmimo, karinių ir sukarintų tarnybų, policijos ir kitų statutinių, sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigų ir maldos namų. Prieš kelerius metus priimto sprendimo norima atsisakyti, nes, anot Z.Žižytės, paaiškėjo, kad toks prekybos apribojimas sukelia daug kurioziškų atvejų.

Jai antrino savivaldybės Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Artūras Žičkus, teigdamas, kad visiems verslininkams turi būti sudaromos vienodos sąlygos. Anot jo, šis siūlymas inicijuotas, nes į savivaldybę kreipėsi verslininkai, prašydami išduoti licenciją prekybai alkoholiu. Tačiau jiems nesuteiktas leidimas, kadangi prekybos vieta pateko būtent į neleistiną zoną. Ironiška, kad toje pačioje teritorijoje įsikūrę prekybos centrai, kuriuose prekiaujama ir alkoholiu. Taip atsitiko, nes ten juo pradėta prekiauti dar prieš kelerius metus, iki patvirtinant draudimą 50 metrų atstumu prekiauti alkoholiniais gėrimais.

„Išeina taip, kad taikomas dvigubas reguliavimas – vieniems leidžiama prekiauti alkoholiu tokiose vietose, kitiems – ne, taikomos ir privilegijos, ir diskriminuojama“, – teigė A.Žičkus.

Jis minėjo ir prekybos centrą, kuriame prekiaujama alkoholiu, įsikūrusį prie policijos nuovados, nors tai daryti draudžiama.

Siūlymą sutiko nepalankiai

Valdininkai siūlo panaikinti atstumą ir naudotis Alkoholio kontrolės įstatymu, kuris draudžia alkoholiu prekiauti minėtose įstaigose ir jų teritorijose.

Tačiau Socialinių reikalų komiteto nariai neigiamai vertino šį parengtą projektą. Jie nematė jokio pagrindo keisti dabar galiojančio sprendimo, kuris riboja prekybą alkoholiu. Anot politikų, verslininkai turi laikytis dabar galiojančių teisės aktų. Ar bus patvirtintas siūlymas, galutinai spręs savivaldybės taryba.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius