Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 29

Siūlo seniūnus rinkti tiesiogiai

Vidaus reikalų ministerija vyriausybei siūlo nepritarti Seimo narių parengtam Konstitucijos pataisų projektui, kuriuo norima įteisinti tiesioginius seniūnų rinkimus. Seimas dar pavasario sesijoje yra pradėjęs svarstyti konservatorių pateiktas pataisas, kuriomis siūloma įteisinti tokius rinkimus ir nustatyti jų teisę turėti savo biudžetą. Parlamentarai siūlo, kad seniūnai būtų renkami ketveriems metams.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iniciatorių nuomone, tokios Konstitucijos pataisos seniūnams ir seniūnijoms suteiktų konstitucinį statusą, garantuotų realią savivaldą ir renkamų pareigūnų atskaitomybę bendruomenėms. Tačiau, vyriausybės nuomone, seniūnas nėra savivaldybės viešojo administravimo subjektas, per kurį įgyvendinama savivaldos teisė.

Ministrų kabinetas atkreipia dėmesį, kad pataisose neaišku, koks bus išrinktų seniūnų statusas ir santykis su Išrinkta savivaldybės taryba bei jos sudarytomis vykdomosiomis institucijomis.

Pernai vyriausybė nepritarė panašiai iniciatyvai tiesioginius seniūnų rinkimus įteisinti įstatymo pataisa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius