-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 20

Siūloma, kad vaikai neformaliojo švietimo programose galėtų dalyvauti nuo trejų metų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija parengė naujos Neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) koncepcijos projektą, kurioje siūloma, kad valstybės ir savivaldybių lėšomis tokiame švietime būtų galima dalyvauti nuo trejų metų.
Dailė
Dailė / 123RF.com nuotr.

Kaip antradienį pranešė ministerija, neformaliajame švietime galėtų dalyvauti vaikai, besimokantys pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programą. Dabar NVŠ krepšelio finansuojamuose veiklose dalyvauja tik mokyklinio amžiaus vaikai.

Visuomenės diskusijoms pateikiamame koncepcijos projekte taip pat patikslinta NVŠ apibrėžtis, nurodomos NVŠ ugdomos kompetencijos, kurios siejamos su atnaujintomis bendrojo ugdymo programomis.

Projekte skiriama dėmesio NVŠ prieinamumui ir kokybei – pateikiamos rekomendacijos švietimo teikėjams, savivaldybėms ir valstybei, aiškiau numatomos teikėjų, savivaldybių, valstybės atsakomybė už NVŠ veiklų planavimą, įgyvendinimą, kokybę, su kuria siūloma susieti NVŠ veiklų finansavimą.

NVŠ koncepcija bus įgyvendinama etapais, atsižvelgiant į valstybės strateginius dokumentus ir finansines galimybes.

Siekiama, kad iki 2030 metų NVŠ naudotųsi 75 proc. visų šalies vaikų, dalyvavimas STEAM krypčių (gamtos mokslų, technologijų, inžinerinio, menų ir matematinio ugdymo) programose išaugtų iki 15 procentų, 50 savivaldybių galėtų pasiūlyti visų NVŠ krypčių programas.

Taip pat siekiama, kad NVŠ dalyvautų bent 50 proc. specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų.

Pastabų ir pasiūlymų šiam projektui laukiama iki kitų metų sausio 15 dienos. NVŠ koncepcija paskutinį kartą buvo atnaujinta 2012 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius