Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 11

Siūloma Šiaulių oro uostą pavadinti lakūno Felikso Vaitkaus vardu

Seimo narys „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis kreipėsi į Šiaulių miesto merą, siūlydamas Šiaulių oro uostui suteikti lakūno Felikso Vaitkaus vardą.
Tarptautinis Šiaulių oro uostas
Tarptautinis Šiaulių oro uostas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Mano nuomone, vienas iš pagrindinių šalies oro uostų turi būti vadinamas būtent lietuvio lakūno vardu. Aviacijos metraščiuose Felikso Vaitkaus skrydis per Atlantą įrašytas kaip garbingas žygis, todėl siūlau Šiaulių karinį oro uostą pavadinti būtent jo vardu, kad lietuvių kilmės lakūno atminimas ir kilnūs jo darbai nebūtų pamiršti. Tikiuosi, kad Šiaulių miesto taryba mano iniciatyvą palaikys“, – trečiadienį išplatintame pranešime cituojamas V.Mazuronis.

Jo teigimu, F.Vaitkus yra vienas žymiausių lakūnų mūsų šalies aviacijos istorijoje, jo biografijos faktai liudija jo ištikimybę Lietuvai, o žygdarbiai – verti didelės pagarbos.

1935 metų rugsėjį F.Vaitkus pakartojo Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlanto vandenyną.

1935 metų rugsėjo 21 dieną lėktuvu „Lockheed L-5B Vega“, pavadintu „Lituanica II“, pakilo iš Niujorko, rugsėjo 22 dieną nutūpė Ballinrobo rajone, Airijoje, nors buvo numatyta nusileisti Kaune. Skrydis truko apie 21 val. 30 min., nuskrista apie 5100 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius