Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27

Skandalas: „Vilniaus vandenų“ pareigūnas 22 metus gyvena įmonės patalpose įrengtame bute

Vilniaus vandens vartotojai, panašu, apmokėjo privilegijuoto „Vilniaus vandenų“ darbuotojo būsto išlaidas. Aukštas „Vilniaus vandenų“ pareigūnas Arūnas Kuzma nuo 1994 metų gyvena įmonės patalpose įrengtame bute, skelbia LRT televizijos laida „Specialus tyrimas“.
Arūnas Kuzma su žmona - Antavilių vandenvietės teritorijoje
Arūno Kuzmos apartamentai „Vilniaus vandenų“ patalpose / Stopkadras

LAIDĄ „SPECIALUS TYRIMAS“ ŽIŪRĖKITE ČIA.

Televizijos laida atskleidė, kad A.Kuzma su šeima gyvena apie 90 kvadratinių metrų apartamentuose, įrengtuose „Vilniaus vandenų“ patalpose, ypatingos svarbos Antavilių vandenvietėje. Žurnalistai užfiksavo, kaip A.Kuzma su žmona patenka į saugomą teritoriją, tvarkosi savo apartamentuose.

Stopkadras/Arūnas Kuzma su žmona – Antavilių vandenvietės teritorijoje
Stopkadras/Arūnas Kuzma su žmona – Antavilių vandenvietės teritorijoje

Be to, esą nėra duomenų, rodančių, kiek, jei iš viso, A.Kuzma mokėjo nuomos ar komunalinių mokesčių nuo 1994 iki 2009 metų. „Vilniaus vandenys“ nurodo, jog palyginti kuklų nuomos mokestį jis moka tik pastaruosius septynerius metus.

Gyvenk ir žvenk

„Vilniaus vandenys“, anot „Specialaus tyrimo“, iš pradžių neigė, kad įmonės patalpose Antaviliuose gyvena žmonės. Vėliau įmonė tai pripažino. Esą A.Kuzmos gyvenimas įmonės administracinės patalpose – ankstesnės „Vilniaus vandenų“ vadovybės „nuopelnas“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Bubnelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Bubnelis

„Sprendimas leisti įmonės darbuotojui gyventi įmonės administracinėse patalpose – vienas sprendimų, kurie, mano požiūriu, yra neteisingi“, – teigė „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Jis patvirtino, kad pagal nuomos sutartį Kuzmos „Vilniaus vandenų“ patalpomis naudojasi nuo 1994 metų.

„Tai yra labai blogai, taip neturi būti. (...) Manau, kad neturi čia žmonės gyventi. Ir čia negyvens tie žmonės“, – teigė A.Bubnelis.

Jis „Specialaus tyrimo“ žurnalistus įleido į oficialiai administracines patalpas, kuriose Kuzmos įsirengė butą. Miegamasis, svetainė, virtuvė su apynauje buitine technika, raktai nuo įvairių vandenvietės patalpų – tokius radinius apartamentuose aptiko žurnalistė Laima Karaliūtė.

„Šokiruoja, šokiruoja tikrai“, – atsiduso patalpas aprodęs A.Bubnelis.

Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeninias apartamentais
Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeniniais apartamentais

„Vilniaus vandenų“ pateikiama versija tokia – esą A.Kuzma nuo 2009 m. už nuomą mokėjo kiek daugiau nei šimto eurų mokestį per mėnesį, iš algos išskaičiuojamą kas mėnesį. Be to, esą nuo tada mokama ir už komunalines paslaugas. Be to, esą buhalterijoje neaptikta dokumentų, rodančių, kad A.Kuzma būtų mokėjęs už komunalines paslaugas ar netgi nuomos mokestį už ankstesnį laikotarpį.

„Kas buvo iki 2009 m. ir kokie sprendimai priimti – aš negaliu komentuoti“, – sakė „Vilniaus vandenų“ vadovas Aidas Ignatavičius.

Žada iškeldinti

„Vilniaus vandenys“ tikina, esą Kuzmų apartamentai pastebėti seniai, pasikeitus įmonės vadovybei. Anot įmonės, vasarį sudarytas patalpų nuomos sutarties nutraukimo sandoris. Esą Kuzmoms duoti keli mėnesiai išsikraustymui. Tiesa, anot „Specialaus tyrimo“, šeima išsikraustyti turėjo iki rugsėjo pabaigos, tačiau neseniai šis terminas pratęstas mėnesiui. Kuzmos iš apartamentų Antaviliuose turi išsikelti iki lapkričio 1 d.

Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeninias apartamentais
Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeniniais apartamentais

Beje, A.Kuzmos biografijoje – ne tik „Vilniaus vandenys“, bet ir politinė karjera. Su Liberalų ir centro sąjunga jis 2011 m. kandidatavo į Vilniaus tarybą. Nors įrašytas aukštu 7 numeriu partijos sąraše, tarybos nariu A.Kuzma netapo – mat liberalcentristai patyrė fiasko ir neiškovojo nė vieno mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius