TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalo dėl elgesio su vaikais sukrėstame darželyje apsilankęs vicemeras A.Šileris: nė vienas vaikas nenusipelno to

„Aš tave išvarysiu iš čia. Išvarysiu. Pro langą išmesiu“, – tokios ir panašios frazės girdėti garso įraše, kuris paviešintas pirmadienį, atskleidžiant, kaip Vilniaus darželyje „Žvangutis“ elgėsi su vaikais viena auklėtoja, o tai girdėjo dar kelios darbuotojos. Įstaigoje apsilankęs Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris neslėpė, kad tuo sunku patikėti. O ateityje priimamiems darbuotojams jis žada griežtesnes patikras.
Arūnas Šileris
Arūnas Šileris / 15min montažas

Apie tai, kas vyko „Žvangutyje“, pirmadienį pranešė portalas lrt.lt, tuo pačiu paskelbęs ir slapta darytų įrašų fragmentus.

„Aš tave išvarysiu iš čia. Išvarysiu. Pro langą išmesiu (...) Kad tu prisišikus, Jėzus Marija. Ir ko tu ateini prisidirbus, kodėl nesakai? Nežinai? Tu tik verkt moki – daugiau nieko (...) Neįmanoma su tavim. Tuoj iškviesim policiją – tegul veža tave (...) Prietranka“, – tokios ir panašios frazės girdėti įraše.

Šie vienos darželio darbuotojos pokalbiai su vaikais įrašyti slapta po to, kai tėvai, pastebėję keistą savo atžalų elgesį namuose, vienam iš vaikų sumontavo pasiklausymo įrangą.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Darželis „Žvangutis“
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Darželis „Žvangutis“

„Žvangučio“ direktorė Ramunė Vėželytė 15min teigė, kad visa tai vyko pernai lapkritį, o su tuo susijusios darbuotojos yra atleistos.

Sostinės vicemerė Donalda Meiželytė, atsakinga už ikimokyklinį ugdymą, 15min teigė aptarusi šią nemalonią situaciją su darželio vadove.

„Šita situacija yra seniai žinoma, su darbuotojais buvo atsisveikinta. Tiesą sakant, labai nemaloni situacija, nepateisinama“, – tvirtino D.Meiželytė.

Plačiau skaitykite čia: „Tikrai nesitikėjome“: slaptus įrašus išgirdusi sostinės darželio vadovė pašiurpo dėl elgesio su vaikais.

Į darželį pirmadienio rytą užsuko ir kitas sostinės vicemeras, kuruojantis bendrąjį ugdymą, Arūnas Šileris. Vėliau jis pasidalijo keliomis mintimis apie tai socialiniuose tinkluose.

Pasakyti „atsiprašau“ tėvams, kurių vaikai iki šiol pašoka iš miego, iki šiol išgyvena sovietiniu raugu dvokiančios „auklėjimo sistemos“ pasekmes, atrodo niekingai menka.

„Šį rytą kelionės į darbą maršrutą pakeitė LRT vedamasis apie smurtą prieš vaikus vienoje iš mūsų įstaigų. Tad dieną pradėjau ne savivaldybėje, o liūdnos šlovės darželyje.

Dieną baigiu ne namuose, o pokalbiais su visų nukentėjusių vaikų tėvais. Pasakyti „atsiprašau“ tėvams, kurių vaikai iki šiol pašoka iš miego, iki šiol išgyvena sovietiniu raugu dvokiančios „auklėjimo sistemos“ pasekmes, atrodo niekingai menka. Protas nesuvokia, kaip dvejų metų vaikučiui galima grasinti įmetimu į vandenį.

Smegenys atsisako patikėti, kad tai įmanoma 2023-iaisiais metais. Pagaugai verčiasi per nugarą pagalvojus, o kas, jei tai ne vienetinis atvejis?“ – rašė vicemeras.

Jis neslėpė, kad problemų sistemoje esama visa puokštė „įvairiaspalvių žiedų“.

„Anksčiau buvome rekomendavę vadovams pasitikrinti viešojoje erdvėje pateikiamą informaciją apie asmenį ir tik tada priimti jį į darbą.

Po šio incidento panašu, kad skambutis į dvi paskutines darbovietes taps dar vienu filtru. Juodųjų sąrašų idėją irgi svarstėme, bet klausimas, kiek tai dera su teise.

Aiškinsimės, nes nei vienas vaikas nenusipelno to, ką išgyveno mūsų mažyliai“, – tikino vicemeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius