Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 29

Skandalų apsupta Greta Kildišienė išsiliejo feisbuke

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LŽVS) palikusi Greta Kildišienė nusprendė socialiniame tinkle „Facebook“ paaiškinti „savo sprendimo“ motyvus, nors panašu, kad trauktis iš partijos ji buvo priversta.
Greta Kildišienė atsisakė Seimo nario mandato
Greta Kildišienė / 15min.lt nuotr.

„Noriu visiems padėkoti už gražius žodžius ir mano palaikymą. Gavau labai daug žinučių, kviečiančių nesitraukti iš politikos. Jaučiu pareigą Jums ir visiems kitiems paaiškinti savo sprendimo motyvus“, – feisbuke šeštadienio rytą parašė G.Kildišienė.

LŽVS pirmininkas Ramūnas Karbauskis praėjusią savaitę po susitikimo su partijos kolegomis pranešė, kad G.Kildišienė, neseniai išleidusi knygą „Atvirai“, artimiausiu metu paliks partiją.

Tai patvirtino ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis: „Greta Kildišienė išeina iš partijos ir Gretos Kildišienės politinės ateities mes nekuriame. Toliau partija nebesiejama.“

Tuo metu R.Karbauskis teigė, kad G.Kildišienė dar nėra parašiusi pareiškimo trauktis, tačiau iš jos pasisakymo „Facebook“ galima spręsti, jog politikė tai jau padarė ir jog jos LŽVS gretose nebebėra.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Per pastaruosius keletą metų buvimo aktyvioje politikoje supratau svarbiausią tiesą – jei politikus užvaldo interesai, jie nebepajėgia suvokti, jog yra žmonių, kurie vadovaujasi kitokiais motyvais.

G.Kildišienė: „Per pastaruosius keletą metų buvimo aktyvioje politikoje supratau svarbiausią tiesą – jei politikus užvaldo interesai, jie nebepajėgia suvokti, jog yra žmonių , kurie vadovaujasi kitokiais motyvais.“

Tie, kurie mane kaltino savanaudiškumu, skleidė fantazijas apie mano neva suplanuotą būsimą politinę karjerą, pamiršo, jog ne partijos ir interesų grupės, o rinkėjai nusprendžia, kas juos ir kur atstovaus.

Ko vertas paskutiniu metu paskelbtas dar vienas melas, neva sausio pradžioje registruota įstatymo pataisa dėl autorinių sutarčių apmokestinimo sumažinimo yra skirta mano knygai.

Mano knygą „Atvirai“ leido mano įmonė ir jokios autorinės sutartys nebuvo sudaromos, o įstatymo projektas registruotas sausį, kada apie jokią knygą nebuvo net minties. Bet melas yra politinės kovos ginklas“, – rašo G.Kildišienė.

Praėjusią savaitę daugiausia klausimų dėl G.Kildišienės turėjo LŽVS frakcijos narys Povilas Urbšys, kuris tuo metu abejojo, ar G.Kildišienės pasitraukimo iš partijos užteks.

„Be abejo, yra taip, kad visuomenėje liks neatsakyti klausimai“, – turėdamas omenyje klaustukus dėl G.Kildišienės knygos išleidimo ir dėl to, už kokius pinigus ji buvo išleista, teigė P.Urbšys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Urbšys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Povilas Urbšys

Jis pridūrė, kad tai, ar G.Kildišienė pati turėjo lėšų knygai išleisti, paaiškės po Valstybinės mokesčių inspekcijos tyrimo.

„Niekada ir niekas man nežadėjo jokių postų, pareigų ar karjeros, – feisbuke rašo pati G.Kildišienė. – Pasitraukiau iš Seimo, o dabar iš LVŽS, nes atlaikyti tokį milžinišką spaudimą yra įmanoma tik neturint vaiko, šeimos. Gyvenime padariau ne vieną klaidą, bet kas iš mūsų jų nėra padaręs.

G.Kildišienė: „Pasitraukiau iš Seimo, o dabar iš LVŽS, nes atlaikyti tokį milžinišką spaudimą yra įmanoma tik neturint vaiko, šeimos.“

Buvau kaltinama tuo, kas mano gyvenime vyko, kai buvau penkiolikos – devyniolikos metų. Savo knygoje atvirai aprašau savo gyvenimą tam, kad mano gyvenimo patirtys kažką apsaugotų nuo galimų klaidų, kad parodyti, jog nėra padėčių be išeičių.“

Sprendimas G.Kildišienei trauktis iš partijos priimtas tuomet, kai „valstiečiai“ net viešai pradėjo R.Karbauskiui uždavinėti nepatogius klausimus dėl viešųjų ryšių agentūroje įvykusio jo ir G.Kildišienės susitikimo.

Užkluptas žurnalistų R.Karbauskis tuomet susitikime išbuvo aštuonias valandas ir išėjęs nieko nekomentavo. Kitą rytą jis sakė, kad vykdė socialinį eksperimentą ir žiūrėjo, kaip kuriamos melagingos naujienos. Sekmadienį jis jau pareiškė nė nežinojęs, kad jo už durų laukia žurnalistai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Praėjusią savaitę partijos kolegoms R.Karbauskis, 15min žiniomis, pasakojo, kad į susitikimą jį pakvietė viešųjų ryšių agentūra, nors jos vadovė tai jau yra paneigusi.

Esą viešųjų ryšių agentūra galimai atstovavo G.Kildišienei ir pakvietė R.Karbauskį pasikalbėti apie kylančias hipotezes neva „valstiečių“ pirmininkas kažkokiu būdu susijęs su jos knygos leidyba. Tik po to, pamačius žurnalistus, esą pradėta kalbėti ir apie partijos komunikaciją.

Šią savaitę prašymą trauktis iš pareigų įteikė kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas, kuris dalyvavo minėtame susitikime viešųjų ryšių agentūroje ir užrėmė žurnalistams duris.

VIDEO: Kultūros ministrės patarėjas L.Kontrimas viešųjų ryšių agentūroje žurnalistams užrėmė duris
VIDEO: Iki išnaktų slapstęsis R.Karbauskis ryžosi išeiti iš slapto susitikimo su G.Kildišiene vietos
VIDEO: Iš slapto susitikimo su R.Karbauskiu G.Kildišienė išėjo skubėdama
VIDEO: R.Karbauskis tikina, kad G.Kildišienės knygos nefinansuoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius