TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 20

Skandalų supurtytoje Vilniaus poliklinikoje – nauja vadovė

Metų vidury skandalų supurtytoje Vilniaus Centro poliklinikoje pagaliau darbą pradės nauja vadovė. Tiesa, šis paskyrimas didelės sumaišties neturėtų įnešti, kadangi konkursą į pareigas laimėjo nuo liepos poliklinikai laikinai vadovavusi Laima Skrickienė.
Centro poliklinika
Centro poliklinika / Sauliaus Žiūros nuotr.

Centro polikliniką skandalai supurtė pirmąjį šių metų pusmetį, kai per šešis mėnesius įstaigą paliko net 40 darbuotojų. Kaip tuomet skelbė LRT radijas, tai buvusi priežastis, kodėl atleistas poliklinikos vadovas Zdislavas Skvarciany, ėjęs šias pareigas daugiau nei metus.

Vilniaus savivaldybė buvo sudariusi komisiją, kurios pateiktomis išvadomis ir vadovavosi direktorių atleisdama – dėl sveikatos sistemos autoriteto žeminimo.

LRT duomenimis, iš darbo išėjo poliklinikos skyrių vadovai, beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino visa gydymo taryba. Buvęs šios tarybos pirmininkas, gydytojas Andrius Bleizgys teigė, jog vadovas Z.Skvarciany nesitardavo, nekreipdavo dėmesio į argumentus.

Plačiau – Vilniaus Centro poliklinika: nebeliko vadovo, baigėsi ir krizė?

Nuo liepos vidurio poliklinikai vadovavo L.Skrickienė ir, bent taip teigė poliklinikos steigėja Vilniaus miesto savivaldybė, situacija įstaigoje gerokai pagerėjo.

„Centro poliklinikos direktoriaus pareigas laikinai einanti vadovė kartu su visa administracija deda daug pastangų gerinti darbo sąlygas ir užtikrinti darbuotojų gerovę.

Nuo liepos pradžios, kai iš pareigų buvo atšauktas Z.Skvarciany, dirbti pradėjo 4 kartus daugiau darbuotojų nei išėjo iš darbo, o vien medicinos specialistų – 5 kartus daugiau nei išėjo iš darbo“, – teigė rugsėjo vidury Vilniaus miesto savivaldybė.

Paprašius patikslinti skaičius, tuomet savivaldybė nurodė, kad per laiką nuo liepos 10 d., kai jau nebedirbo Z.Skvarciany, iki rugsėjo pradžios sudarytos sutartys su 43 naujais darbuotojais (iš jų medicinos specialistų – 37), o nutrauktos sutartys buvo tik su 10 darbą palikusių žmonių, iš kurių 7 – medicinos specialistai.

Dabar savivaldybė skelbia, kad laikinoji vadovė nuo antradienio taps nuolatine.

„Viešąjį konkursą į Centro poliklinikos vadovo pareigas laimėjo Laima Skrickienė, kuri nuo liepos vidurio šias pareigas ėjo laikinai. Penkerių metų kadenciją ji pradės eiti nuo rytojaus“, – informavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius