Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Skiepijimas Klaipėdoje: pratęsta galimybė skiepytis pedagogams, valdžia dar nesiskepyjo

Klaipėdos mieste skiepijimo procesas įsibėgėjo: šiuo metu tęsiamas švietimo darbuotojų ir abiturientų skiepijimas dėl COVID-19. Pirmąją dieną pasiskiepijo apie 270 pedagogų iš mokyklų, kolegijų, universiteto ir abiturientų. Skiepytis šios grupės bus kviečiamos ir trečiadienį bei ketvirtadienio popietę. Susirūpinta, kodėl dar nesiskiepijo miesto vadovai.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pristatė vakcinacijos procesą uostamiestyje.

Siekia išnaudoti vakcinų atsargas

Savaitgalį į „gyvą“ eilę buvo kviečiami 65 metų ir vyresni klaipėdiečiai, pasiskiepyti nuo COVID-19 „AstraZeneca“ vakcina. Šeštadienį buvo paskiepyti 68 senjorai, sekmadienį – 99. Taip pat savaitgalį buvo paskiepyti 183 Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Anot R.Perminienės, Klaipėdoje šiuo metu sukaupta beveik 2400 „AstraZeneca“ vakcinų. Todėl stengiamasi išnaudoti šią vakciną siūlant prioritetinėms grupėms. „Ši vakcina prarado savo reputaciją ir tenka įtikinti žmones, pasirinkti būtent ją. Ir dar vienas neigiamas, mano akimis, jos bruožas – revakcinacija numatyta tik po 12 savaičių. Toks ilgas laikotarpis gali atbaidyti žmones“, – teigė R. Perminienė.

Antradienį paryčiui sulaukta ir „Pfizer/BioNTech“ vakcinų siuntos – apie 2400 dozių. Viliamasi, kad skiepijimo procesas Klaipėdoje įgaus pagreitį.

Pastebėta, kad buvo išpiltos tik keturios vakcinos: dvi „Moderna“, nes baigėsi vakcinacijos centro darbo laikas ir neliko žmonių, ir dvi „Pfizer/BioNTech“.

Studentai – pasyvūs

Posėdžio metu Klaipėdos universiteto rektorius prof. Artūras Razbadauskas teigė, kad informacija apie skiepijimąsi paskleista tarp darbuotojų. Dalis jau ir pasiskiepijo pirmadienį. Kiti tikino dar pagalvosiantys ir pasinaudos galimybe tai padaryti kitą dieną.

Tačiau A.Razbadauskas pateikė liūdnus skaičius – skiepytis sutiko tik 5 proc. studentų, kurie praktiką atlieka arba netrukus atliks sveikatos priežiūros įstaigose. Kodėl taip yra – jis negalėjo atsakyti.

Per posėdį iškeltas klausimas, ar pasiskiepijo miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuriam šiemet sueis 65-eri. R.Perminienė teigė nežinanti, ar meras tai padarė. „Tai yra kiekvieno žmogaus apsisprendimo reikalas. Aš tokių duomenų neturiu“, – aiškino ji. Kol kas nesiskiepijo ir administracijos vadovas Gintaras Neniškis. Antradienį apie gautą vakciną pranešė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos vadovas Artūras Bogdanovas.

Klaipėdos mieste epidemiologinė situacija pastaruoju metu gerėja. Užsikrėtimo lygis 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų siekia 265 ir yra mažesnis nei visoje Lietuvoje – 318.

Yra paskiepyta daugiau nei 11 proc. populiacijos.

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje guli 34 asmenys, užsikrėtę COVID-19.

Klaipėdos švietimo įstaigų darbuotojai bei abiturientai pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina be išankstinės registracijos galės ir kovo 31 bei balandžio 1 d. Šiomis dienomis vakcinavimas vyks Vakcinacijos centre Galinio Pylimo g. 3 nuo 14 iki 18 val.

Apsisprendus vakcinuotis „AstraZeneca“ vakcina, reikia atvykti į Vakcinacijos centrą nurodytu laiku ir pateikti dokumentus, įrodančius atitikimą šiai prioritetinei grupei – turėti švietimo įstaigos darbuotojo pažymėjimą arba patvirtinančią švietimo įstaigos vadovo pasirašytą pažymą (tinka ir el. pažyma bei darbo sutartis); mokinio pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius