Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 23

Skiepijimo tempai stiebiasi aukštyn: skatina artėjantis ruduo ir gresiantys suvaržymai

Artėjantis rudens sezonas, perspėjimai dėl galimų suvaržymų neskiepytiems žmonėms ir patogi logistika – šias tris priežastis dažniausiai mini žmonės, pastarosiomis dienomis suskubę pasiskiepyti nuo koronaviruso. Tokių pastaruoju metu padaugėjo – 15min skaičiavimais, per pirmas keturias šios savaitės dienas Lietuvoje pirmąją vakcinos dozę gavo 70 proc. daugiau žmonių nei tuo pat metu praėjusią savaitę.
Vakcinacija per Jūros šventę
Vakcinacija per Jūros šventę / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

15min skaičiavimais, per pirmas keturias šios savaitės dienas pirmąja vakcinos doze nuo koronaviruso pasiskiepijo per 30 tūkst. žmonių.

Tuo pat metu savaite anksčiau tokių nebuvo nė 18 tūkst.

Klaipėdos Atgimimo aikštėje skiepytis penktadienį nusprendusi pardavėja Jūratė sako maniusi, jog vasarą virusai plinta lėčiau, o dabar nusprendė pasiruošti artėjančiam rudeniui ir peršalimo ligų sezonui.

„Padaugės susirgimų galbūt. Ir dėl darbo reikia – dirbu su žmonėmis. Be to, man labai patiko, kad čia viskas labai greitai – atėjai ir gavai skiepą. Nereikia eilėse stovėti, nieko. Labai patogu“, – 15min sakė moteris.

Jūratė pasakojo, kad buvo nutarusi skiepytis „Pfizer“ arba „Janssen“ vakcinomis.

Vairuotoju ekspeditoriumi dirbantis Kęstutis prisipažino, kad jo apsisprendimą skiepytis nulėmė gresiantys suvaržymai darbe. Jei ne jie – vyras ir toliau delstų vakcinuotis.

„Vairuotojai – saugiausi žmonės. Visų pirma, mes kabinose važiuojame vieni, neturime jokio kontakto. Visų antra – kai kertame sieną, ar sustojame, ar iškrauname prekes, mus nuolat tikrina, matuoja temperatūrą, prižiūri. Mus registruoja į kompiuterines sistemas. Jei ne gresiantys draudimai – nesiskiepyčiau“, – kalbėjo Kęstutis.

Siuvėja dirbanti Viktorija pasakoja apie skiepą ilgai negalvojusi.

„Darbe daug kas jau pasiskiepiję klausinėja vieni kitų, kas jau gavo skiepą, kas ne. Dėl to ilgai neprisiruošusi nuvykti skiepo pagaliau nusprendžiau, kad jau gal reikėtų. Sprendimą priėmiau spontaniškai – kai sužinojau, kad čia skiepija „Janssen“ vakcina ir dar be išankstinės registracijos, tai ėmiau ir atvykau“, – pasakojo skiepo eilėje laukianti Viktorija.

Skiepai padeda apsaugoti žmones nuo sunkių ligos formų. Statistikos departamento duomenimis, birželio mėnesį nepasiskiepiję ir nepilnai vakcinuoti asmenys sudarė 96 proc. mirčių nuo COVID-19 atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius