Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21

Smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėja

Per tris mėnesius iš viso registruoti 7 524 pranešimai apie galimą smurtą artimoje aplinkoje. Nustačius smurto artimoje aplinkoje atvejus, pradėti 2 527 ikiteisminiai tyrimai.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / BFL nuotr.

Analizuodama turimus duomenis, policija pastebi, kad kiekvieną mėnesį mažėja iškvietimų dėl smurto artimoje aplinkoje, pradedama mažiau ikiteisminių tyrimų. Per pirmąjį mėnesį policija gavo 3489 per antrąjį – 2220, per trečiąjį – 1977 iškvietimus dėl smurto artimoje aplinkoje. Pirmąjį mėnesį buvo pradėti 1176, antrąjį – 737, trečiąjį – 674 ikiteisminiai tyrimai.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla pastebi, kad įstatymas jau duoda vaisių ir tampa vis efektyvesne prevencine priemone smurtautojams. „Tikiuosi, kad ranką prieš savo artimuosius keliantys asmenys pagaliau suvokė, kad smurtavimas artimoje aplinkoje netoleruotinas ir išvengti atsakomybės nepavyks“, – teigia R.Požėla.

Šiuo metu, kartu su kitomis institucijomis, yra rengiami su įstatymu susijusių teisės aktų pakeitimus, kurie dar efektyviau užtikrintų smurtą patyrusio asmens apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius