-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 11 /2020 10 12

Socdemai nerimauja: jiems turėję tekti balsai byra Darbo partijai

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas stebisi, kad jiems turėję atitekti rinkėjų balsai byra Darbo partijai, Seimo rinkimų maratone šiuo metu esančiai trečioje vietoje. Paaiškinimų, kodėl taip nutiko, politikas kol kas neturi.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Akivaizdu, kad tas kelių procentų skirtumas yra ir gali būti, kad Darbo partija bus nustebinusi visus, tame tarpe ir mus“, – žurnalistams sekmadienį teigė G. Paluckas.

„Tai, kokius balsus susiurbė, ir kodėl jie nebyrėjo socialdemokratams, o byrėjo Darbo partijai, matyt, aiškinsis politologai, ir mes šiek tiek vėliau aiškinsime, o dabar ruošiamės antrajam turui“, – pridūrė jis.

Pagal duomenis, gautus suskaičiavus daugiau nei pusės rinkimų apylinkių balsus, socdemai nuo Darbo partijos atsilieka maždaug 2 proc. balsų ir yra ketvirtoje vietoje.

G.Paluckas nesiryžo prognozuoti, ar svarstyklės pasvirs socdemų naudai, suskaičiavus likusias apylinkes.

„Visko gali būti, šiandien dėl nieko negali būti tikras. Palauksime, pamatysime, nieko neprognozuojame“, – sakė politikas.

Anot jo, kita rinkimuose nustebinusi partija – tai „Laisvė ir teisingumas“. Ji pagal visuomenės apklausas turėjo kirsti 5 proc. barjerą, reikalingą patekti į Seimą, tačiau nerenka net 2,5 procento.

Pagal dabartinius rinkimų rezultatus, pirmieji rikiuojasi valdantieji „valstiečiai“, antrieji – opoziciniai konservatoriai.

Bendražygių nestebina

G.Palucko partiečiai Algirdas Sysas ir Vytenis Andriukaitis sakė, kad Darbo partijos benefisas jų nestebina.

„Kai grįžta Viktoras, jis visada pritraukia rinkėjus. Viktoras išeina, ir rinkėjai kažkur išeina“, –15min sakė A.Sysas, turėdamas omenyje didelį „darbiečių“ lyderio Viktoro Uspaskicho indėlį rinkimų kampanijoje.

VIDEO: A.Sysas: „Kai bus suskaičiuoti visi balsai, manau, kad būsime treti“

Politikas tvirtino, kad dalį rinkėjų galėjo įtikinti „masinantys, gundantys ir saldūs“ Darbo partijos pažadai.

V.Andriukaitis 15min teigė, kad „darbiečiai“ nepademonstravo nieko naujo.

„Darbo partijos braižas visą laiką yra praktiškai tas pats – labai daug pinigų, labai agresyvi ir greita viešųjų ryšių kampanija“, – sakė jis.

VIDEO: V.Andriukatis įsitikinęs, kad Darbo partijos sėkmę nulėmė agresyvi reklamos kampanija: „Už to stovi daug pinigų ir lošimo veikėjai“

Vis dėlto V.Andriukaitis ragino sulaukti antrojo Seimo rinkimų turo rezultatų, nes 2012 metais jau yra buvę taip, kad socialdemokratai pralaimėjo Darbo partijai daugiamandatėje apygardoje, bet iškovodavo pergalę vienmandatėse.

Tuo tarpu A.Sysas sakė tikintis, kad daugiamandatėje apygardoje suskaičiavus balsus didžiuosiuose miestuose socdemai pakils į trečią vietą.

„Iki šiol buvo daugiau mažesnių miestelių, kaimiškų rajonų balsavimai. Kai ateisime į miestą... mūsų pastarieji balsavimai eidavo truputį į kalną“, – teigė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius