-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 28

Socdemai prezidento rinkimuose: V.P.Andriukaitis dar galvoja, bet G.Paluckas ramus

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatu į prezidentus išrinktas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis neskuba atskleisti, ar dalyvaus šalies vadovo rinkimuose, tačiau LSDP lyderis Gintautas Paluckas išlieka ramus – LRT.lt jis teigė, kad V.P.Andriukaitis rinkimuose tikrai dalyvaus. Dėl rinkimų, pasak G.Palucko, V.P.Andriukaitis ketina stabdyti savo veiklą Europos Komisijoje (EK), išeidamas atostogų.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Penktadienį EK atstovybėje Lietuvoje surengtoje diskusijoje V.P.Andriukaitis sulaukė klausimo apie jo dalyvavimą prezidento rinkimuose šių metų pavasarį, tačiau aiškaus atsakymo, ar juose dalyvaus, nepateikė.

„Aš dar turiu laiko svarstyti, nes esu labai sudėtingoje situacijoje su savo pareigomis – „Brexitas“ yra mano atsakomybės srityje, yra daug sudėtingų techninių klausimų, nes tai yra muitai, sienos, kontrolė ir taip toliau. Dar šias dvi savaites mes laukiame Britanijos. Aš turiu be galo daug padaryti. Dar yra laiko“, – į klausimą, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, atsakė socdemas.

V.P.Andriukaitis LSDP kandidatu į prezidentus patvirtintas dar praėjusių metų lapkritį.

Partijos lyderis: nėra jokių klaustukų

LRT.lt kalbintas LSDP pirmininkas G.Paluckas tvirtino abejonių dėl V.P.Andriukaičio dalyvavimo prezidento rinkimuose neturintis.

„Gali viešojoje erdvėje atrodyti, kad viskas yra „ant klaustuko“, bet nėra jokių klaustukų, nes mes V.P.Andriukaitį iškėlėme kandidatu nuo socialdemokratų partijos. Aš neturiu abejonių, kad jis dalyvaus rinkimuose. Nėra jokių aplinkybių, kodėl jis neturėtų dalyvauti. Kairiųjų kandidato į prezidentus nėra, o kairiosios politikos Lietuvoje tikrai reikia“, – kalbėjo G.Paluckas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Jo teigimu, V.P.Andriukaičio delsimas oficialiai patvirtinti apie dalyvavimą prezidento rinkimuose susijęs su EK veiklos reglamentu, kuriame numatoma, kad EK nariai, panorę dalyvauti nacionaliniuose rinkimuose, turėtų atsiriboti nuo darbo EK. G. Paluckas pavyzdžiu pateikė EK viceprezidentą Marošą Šefčovičių, kuris sutiko dalyvauti Slovakijos prezidento rinkimuose ir išėjo atostogų, stabdydamas savo veiklą EK.

„Be abejo, V.P.Andriukaičiui reikės atostogų“, – pažymėjo G.Paluckas.

Pasak LSDP vadovo, reikalingi dokumentai dėl V.P.Andriukaičio dalyvavimo prezidento rinkimuose Vyriausiajai rinkimų komisijai bus pateikti iki vasario vidurio.

„Ir tada jau prasidės kampanija“, – pažymėjo G.Paluckas.

Socdemų lyderis tvirtino, kad apie jokį kitą kandidatą ar kandidatus į prezidentus LSDP negalvoja.

„V.P.Andriukaitis yra patyręs, stiprus politikas, visiškai neabejotinų kairiųjų vertybių, ir mums šiandien būtent to reikia – aiškių, nedviprasmiškų žmonių, kurie nesimaivo, kad „neturiu pasaulėžiūros“, ką mes kartais girdime iš kitų kandidatų į prezidentus. V.P.Andriukaičio kairumas yra jo stiprybė. Taigi mes nesidairome kažkur kitur aplinkui“, – LRT.lt portalui komentavo G.Paluckas.

Su V.P.Andriukaičiu LRT.lt susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius