Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 08 /11:18

Socialdarbiečiai į teisingumo ministrus siūlo tris kandidatus, bet jų dar neinformavo

Ketvirtadienį Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija (LSDF) patvirtino tris kandidatus, kuriuos premjerui Sauliui Skverneliui siūlys į teisingumo ministro postą. Socialdarbietė Irena Šiaulienė ketvirtadienį sakė, kad pavardės neatskleidžiamos, nes su kandidatais apie galimybę jiems tapti ministru, dar nekalbėta – jie nieko nežino.
Andrius Palionis
Andrius Palionis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Frakcijos Seime seniūnas Andrius Palionis ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad pavardės bus paviešintos po to, kai jos bus pateiktos premjerui S.Skverneliui.

Jo teigimu, jie – ne iš frakcijos, bet priklausys partijai, kurią žadama įkurti kovo pabaigoje. Socialdarbiečių atstovo teigimu, du kandidatai teisininkai, trečias – turi patirties politikoje. Visi jie, anot politiko, visuomenei žinomi.

„Spėju, kad premjeras norės pasišnekėti su kai kuriais asmenimis, jis nuspręs ir, manau, pasakys vieną kandidatūrą“, – teigė jis.

Jei premjerui netiks nė vienas kandidatas, anot A.Palionio, reikės sėsti ir pasikalbėti, ką dar socialdarbiečiai galėtų pasiūlyti.

„Pasirinkome iš daugiau kandidatų“, – teigė jis.

A.Palionio teigimu, kai valdantieji dalijosi ministerijas, koalicinis susitarimas buvo tarp partijų. Tačiau socialdemokratams skilus ir pasidalijus į dvi skirtingas frakcijas, proporcijos, anot politiko, žodine tvarka buvo išlaikytos, kitaip tariant, „valstiečiai“, į socialdemokratams skirtą teisingumo ministro portfelį nesikėsino, nes jie jau gavo ūkio ministeriją, kuriai dabar vadovauja „valstiečių“ atstovas.

„Aš taip tikiu, kad tas susitarimas yra išlikęs“, – pridūrė jis.

Kadangi Teisingumo ministerija nebeturi ir vieno viceministro, jo taip pat teks ieškoti, tačiau tik po to, kai bus rastas ministras:

„Aš manau, kad iš pradžių turėtumėme išsirinkti ministro kandidatūrą, o tik paskui sėsti ir šnekėti apie viceministro kandidatūras.“

M.Vainiutę iš posto išvertė įtarimai dėl viceministro

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė antradienį paskelbė, jog traukiasi iš pareigų.

„Aš ieškosiu kandidato, o kandidatūrą suderinsiu tiek su LVŽS, tiek su partneriais, nes pagal buvusią koalicinę sutartį formaliai buvo jų kvota“, – po M.Vainiutės atsistatydinimo sakė premjeras S.Skvernelis.

M.Vainiutės kėdė susvyravo po to, kai Teisingumo ministerijos audito darbuotoja Rasa Kazėnienė paskelbė, kad viceministras Raimondas Bakšys girdint ministrei priešinosi iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos.

R.Bakšys kaltinimus neigė, bet atsistatydino.

Kritikos ministrei negailėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad M.Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir demonstruoja politinį neįgalumą.

M.Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija, kai dar priklausė valdančiajai koalicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius