Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 18 /17:29

Socialdemokratai: „Darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungtuvės koalicijos sutarčiai įtakos neturės

Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ jungtuvės valdančiosios koalicijos darbui, sutarčiai įtakos neturės, mano koalicijos partneriai socialdemokratai.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kol kas nemanau, kad turės įtakos koalicijos sutarčiai. Manau, kad tai riebi kažkieno žąsis ar antis paleista“, – pirmadienį BNS Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas, parlamento vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Jo kolega Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat tvirtino, kad susijungę „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ neturėtų reikalauti peržiūrėti pasirašytos keturių partijų valdančiosios koalicijos sutarties.

„Dirbsime pagal koalicijos sutartį. Nemanau, kad turėtų reikalauti ją peržiūrėti. Tai reikštų, kad griauna koaliciją, o tą galima padaryti ir be partijų susijungimo“, – BNS sakė G.Kirkilas.

A.Sysas abejojo pačių jungtuvių tikrumu.

Sekmadienį šaukiamas neeilinis Darbo partijos prezidiumo ir tarybos posėdis. Taip pat sekmadienį posėdžiaus „Tvarkos ir teisingumo“ prezidiumas bei taryba.

„Jeigu būtų arčiau balandžio 1-osios, sakyčiau, kad čia pokštas“, – teigė jis.

Tuo metu G.Kirkilas tvirtino, kad jo nestebina partijų noras jungtis.

„Dėsninga, kad partijos pastaruoju metu stambėja, jungiasi“, – kalbėjo socialdemokratas.

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomaševskis BNS teigė nenorintis komentuoti svarstomo „tvarkiečių“ ir „darbiečių“ jungimosi, nes tai esąs šių partijų vidaus reikalas.

„Aš nesu pratęs komentuoti kitų partijų veiksmų. O kokia čia bus įtaka (koalicijai – BNS), sunku pasakyti“, – sakė V.Tomaševskis.

Jis teigė apie svarstomas „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungtuves sužinojęs tik pirmadienį.

Pirmadienį paaiškėjo, kad valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ derasi dėl jungimosi.

Sekmadienį šaukiamas neeilinis Darbo partijos prezidiumo ir tarybos posėdis. Taip pat sekmadienį posėdžiaus „Tvarkos ir teisingumo“ prezidiumas bei taryba.

Po Seimo rinkimų pernai spalį Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija pasirašė koalicijos sutartį. Pagal ją, premjero postas teko didžiausiai partijai – LSDP, Seimo pirmininko – Darbo partijai. Atsižvelgiant į partijų gautų mandatų Seime skaičių padalyti ministrų portfeliai, postai Seime, Vyriausybėje.

Susijungus „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“ jungtinė frakcija pretenduotų į didžiausios vardą. Ji turėtų 39 narius. LSDP šiuo metu turi 38 narius.

Tiesa, mandatų pasiskirstymą dar gali pakoreguoti kovo 3 dieną vyksiantys Seimo nario rinkimai trijose apygardose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius