Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

Socialinės rizikos šeimose po pašalpų: vaikai sulauks pietų, kai mama „pailsės"

Nors po pašalpų mokėjimo praėjo vos kelios dienos, džiaugsmo vaikams – mažai, gardžiais patiekalais namuose nekvepėjo, kai juos aplankė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Pašalpas gaunančių šeimų namuose vaizdas atsikartojantis: tik tušti šaldytuvai, ant stalo alaus buteliai ir nuo alkoholio apsvaigusios mamos.
Policija patikrino socialinės rizikos šeimas
Policija patikrino socialinės rizikos šeimas / Policijos nuotr.

Panevėžio miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vyresnioji specialistė Raimunda Mažrimienė ir specialistė Elena Tautkienė su Panevėžio socialinių paslaugų centro Paramos šeimai skyriaus socialinėmis darbuotojomis tikslinės priemonės – reido – metu aplankė 21 socialinės rizikos šeimą. 

Nors po pašalpų mokėjimo praėjo vos kelios dienos, džiaugsmo vaikams – mažai, gardžiais patiekalais namuose nekvepėjo. Vaizdas beveik visose šeimose panašus: tik tušti šaldytuvai, ant stalo alaus buteliai ir nuo alkoholio apsvaigusios mamos. 

Daugiavaikės šeimos mažyliai aiškino, kad nuo ryto jie dar nieko nevalgė, nes mamytė pavargusi ir negalėjo išvirti makaronų. Į parduotuvę ji buvo nuėjusi, tik pirko ne maisto, o alaus. 

Policijos nuotr./Policija patikrino socialinės rizikos šeimas
Policijos nuotr./Policija patikrino socialinės rizikos šeimas

Keliose šeimose mamos jau buvo prablaivėjusios, bet apie vykusias linksmybes liudijo visur išmėtyti daiktai, keletą dienų neplautų indų krūva, vaišių likučiai ant stalo.

Pačios mamos nepripažino savo kaltės, nesuprato, ko trūksta jų vaikams, aiškino, kad dėmesio ir meilės jiems užtenka. 

Per reidą nustatyti 5 pažeidimai. Socialinės darbuotojos surašė šių šeimų lankymo aktus, o policijos pareigūnės įteikė kvietimus atvykti į Policijos komisariatą, kur bus aiškinamasi, ar tėvai tinkamai atlieka pareigas, nepažeidžia vaiko teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius