Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 09

Socialiniame tinkle platinama netikra Ingridos Šimonytės nuotrauka

Prezidento rinkimams riedant į finišo tiesiąją, netikros informacijos mastai auga. Pavyzdžiui, Rūta Janutienė feisbuke dalijasi netikra kandidatės Ingridos Šimonytės nuotrauka.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Janutienės asmeninėje paskyroje pateikiama nuotrauka, kurioje I.Šimonytė vaizduojama dėvinti marškinėlius su užrašu „Šioje šalyje tau nėra vietos. Emigruok“. Žurnalistės publikaciją lydi jos pačios prierašas: „kaip negražu“.

Šio teksto rašymo metu nuotrauka buvo pasidaliję per 400 socialinio tinklo vartotojų. Ketvirtadienio vakare pasidalinimų skaičius išaugo iki 1,1 tūkst.

Reaguodama į pasipiktinimą socialiniuose tinkluose, R.Janutienė papildė savo įrašą prierašu, kuriame teigiama, kad nuotrauka buvusi sarkastiška.

„Stokojantiems humoro jausmo – čia tiktai parafrazė, bet tiksli, sarkastiška, atspindinti skolinimosi už 10 proc. cinizmą“, – rašė žurnalistė.

Tiesa, melagingas įrašas be jokių perspėjimų apie galimą sarkazmą socialiniuose tinkluose buvo matomas iki pat vakaro ir taip galėjo suklaidinti ne vieną feisbuko vartotoją.

Pasinaudojus „Google“ atvaizdų paieška, nuotraukos šaltinį galima aptikti satyros puslapyje Pipedija.com, kuriame pateikiami išgalvoti faktai apie tikras asmenybes ir įvykius.

Tikroji nuotrauka padaryta 2012 m. gegužę organizuotos Investuotojų forumo ir „Baltosios bangos“ iniciatyvos prieš šešėlinę ekonomiką metu. Tuomet Finansų ministerijai vadovavusi I.Šimonytė vilniečiams dalijo skrajutes bei vilkėjo marškinėlius su užrašu „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“.

Luko Balandžio nuotr./Ingrida Šimonytė
Luko Balandžio nuotr./Ingrida Šimonytė

Šalies prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 d. Jei prireiktų pakartotinio balsavimo, šis būtų rengiamas po dviejų savaičių, gegužės 26 d.


Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius