Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 14

Socialliberalai nori tapti Liaudies gerovės partija

Rinkimus pralaimėjusi Naujoji sąjunga (socialliberalai) vasario 28-ąją suvažiavime rengiasi keisti pavadinimą. Partija taip pat apsispręs, ar dalyvauti prezidento rinkimuose, ar Europos Parlamentą šturmuoti savarankiškai, ar šlietis prie kitų partijų.
Naujosios sąjungos tarybos posėdis
A.Monkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Partijos įkūrėjas Artūras Paulauskas, grįžęs po slidinėjimo Italijoje, sužinos daug naujų dalykų. Šeštadienį vykusiame Naujosios sąjungos tarybos posėdyje, kur buvo aptariamas pasirengimas suvažiavimui, jis nedalyvavo. Po pralaimėjimo Seimo rinkimuose A.Paulauskas iš partijos lyderio posto atsistatydino, tačiau atleisti ar iš naujo patvirtinti jį pirmininko pareigose gali tik partijos suvažiavimas. Iki jo partijai laikinai vadovauja pirmininko pavaduotojas Algirdas Monkevičius. A.Paulauskas kol kas yra tik eilinis partijos narys.

Tauragė maištauja

Po pralaimėtų rinkimų didžiausių nuostolių partija patyrė Tauragėje. Prieš 2 savaites skyriaus pirmininkas, eksparlamentaras Vaclovas  Karbauskis pranešė, esą visi Tauragės socialliberalai nutraukia veiklą. Tuo tarpu, A.Monkevičiaus teigimu, trauktis iš partijos nori ne visi skyriaus nariai. Todėl tokie pareiškimai, pasak jo, yra kenkėjiška veikla. Tauragės skyriaus pasitraukimo iš partijos klausimą dar svarstys partijos prezidiumas.

Laikinasis pirmininkas A.Monkevičius apgailestavo, kad Naujoji sąjunga dabar negali pasireikšti valdžioje. Kaip žinoma, socialliberalai Seime turi tik vieną mandatą , kurį laimėjo Valerijus Simulikas.

Šansas pasireikšti

Pasak  A.Monkevičiaus, valdantieji atsakinguose postuose arba neturi tų žmonių, arba tie žmonės tvarkosi „gana profaniškai“. Taip jis įvertino valdančiosios daugumos mokesčių pertvarkas.

„Man atrodo, kad juokdariai apsijuokė“, – sakė A.Monkevičius apie Tautos prisikėlimo partiją. Anot jo, valdančiųjų klaidos suteikia šansą pasireikšti Naujajai sąjungai. „Turime neprileisti Šustausko, Murzos, – teigė A.Monkevičius. – Yra daugybė nišų, į kuriuos mes galėtume orientuotis“.

Nauja valdžia ir naujas pavadinimas

Partijos skyriai kol kas yra pasiūlę tris kandidatūras, iš kurių suvažiavime bus renkamas pirmininkas. Taryboje buvo minimos trys pavardės: Artūras Paulauskas, Antanas Valionis, Algirdas Monkevičius. Ar iki suvažiavimo kandidatų atsiras daugiau, kol kas nežinia.

Partija  nori keisti ir pavadinimą: arba vadinsis Naujoji sąjunga, arba Socialliberalų partija. Diskusijose buvo pasiūlyta ir Lietuvos socialliberalų partija. Ypač smagiai tarybos nariai išklausė siūlymą pasivadinti Liaudies gerovės partija.

Reikia Merūno

Pagyvėjimą sukėlė ir diskusijose kalbėjusio Albino Anužio raginimas aktyviai palaikyti šįvakar „Žvaigždžių duetuose“ su Merūnu dainuosiančią  Jolantą Paulauskienę: esą jei pora laimės pirmą vietą, Merūnas taps partijos nariu ir ją išpopuliarins. Tuo tarpu kiti tarybos nariai ragino palaikyti tuose pačiuose duetuose dainuojantį Artūrą Orlauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius